Milan i konflikt – nya arenan i fara

Det har länge rapporterats att Milan vill bygga ny arena. Nu har dock presidenten börjat tveka.

För några månader sedan fick vi bekräftat med bilder och annan grafik att Milans planer på att bygga en egen arena är långt gångna. Nu kommer dock Gazzettan med nya rapporter, som säger att det kanske inte blir något.

Fondazione Firea Milano har gett Milan klartecken att bygga sin nya arena i Portello-området, nära Casa Milan. Men för ett tag sedan hamnade klubben och markägarna i en dispyt och nu ska alltså presidenten ha börjat tänka om. Berlusconi ställer sig även frågande till den ekonomiska biten, samt tiden som projektet kommer att ta.

Inte heller Bee Taechaubol ska vara helt övertygad, då han vill att Milan ska bygga en större arena än den som är planerad (48 000 sittplatser).

Ett möte mellan Milans president och presidenten för Fondazione Fiera, Benito Benedini, är planerat i slutet av september. Först efter det kommer ytterligare beslut att tas, men Gazzettan menar på att planerna kan skrotas helt.

Även försäljningen av klubben drar ut på tiden. Alla detaljer och dokument är klara, men pengarna har inte kommit in än. Deadline för betalningen är den 30 september.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen