Lagen:

Udinese: (3-5-2) Karnezis; Wague, Domizzi, Piris; Edenilson, Badu, Iturra, Fernandes, Ali Adnan; Thereau, Di Natale.

Milan: (4-3-1-2) Lopez; Calabria, Zapata, Romagnoli, De Sciglio; De Jong, Montolivo, Bonaventura; Honda; Balotelli, Bacca.

Matchen:
Den första halvleken gör Milan allt rätt. Milan vinner mycket boll och försvaret ställs aldrig riktigt på prov, de rödsvarta var hungriga. Milan har ett stort övertag rent spelmässigt och Udinese skapar inga större chanser. När domaren blåser liv i den andra halvleken försvinner Milan. Udinese jagar och vinner dueller. Mentaliteten hos de rödsvarta spökar och Udinese var ett ständigt hot.

Första halvleken:
Det krävdes endast fem minuter för Super Mario Balotelli att slå till och som han gör det. Från cirka 25 meter drar Mario Balotelli en frispark som letar sig upp till krysset. Endast fyra minuter senare ger Giacomo Bonaventura fansen ännu en anledning till att fira. Italienaren lyckas ännu en gång hitta nätet efter en perfekt assist från lagkaptenen Riccardo Montolivo. Milan fortsätter att hålla boll och Udinese är väldigt bleka. Innan domaren hinner blåsa av den första halvleken lyckas Cristián Zapata nicka in en 0–3-ledning och den perfekta halvleken var ett faktum.

Andra halvlek:
När huvuddomaren Daniele Doveri blåser igång den andra halvleken tar det endast fyra minuter innan Sinisa Mihajlovic väljer att byta ut  högerbacken Davide Calabria. 18-åringen hade dragit på sig ett gult kort i den första halvleken och Sinisa ville inte få den unga ytterbacken utskickad. In kommer Alex och Christian Zapata spelar på den högra flanken. Detta skulle kosta. Det tog endast två minuter innan Udineses Emmanuel Agyemang-Badu trycker dit 1-3. Udinese-tränaren Stefano Colantuono väljer att byta in Duvan Zapata en kvart in på den andra halvleken. Efter cirka 10 minuter på plan lyckas anfallaren Zapata näta och skräcken i Milan-spelarna är tydlig. Udinese fortsätter att jaga poäng men Milan lyckas hålla undan. Domaren blåser av matchen och Milan lyckas kamma hem tre livsviktiga poäng borta på Stadio Friuli.

Tankar efter matchen:
Milan måste fortsätta jobba med det mentala. Spelarna blottade sig för mycket och man tappade intensiteten in på den andra halvleken. Jag förstår även varför Sinisa inte föredrar att spela med Nigel De Jong och Riccardo Montolivo samtidigt. Bägge spelarna är viktiga för klubben men att spela dem samtidigt lär inte gynna de rödsvarta. Mario Balotelli och Carlos Bacca lyckades inte finna varandra och den sistnämnde led av det hela. Bonaventura sade att han föredrar att spela strax under anfallarna men italienaren är livsviktig på mittfältet. Ännu en gång har Keisuke Honda en dålig match och det bör endast vara en tidsfråga innan japanen petas.