Matchrapport: Milan 2 – 1 Empoli: “Tre bleka poäng”

Coach Sinisa hade ställt upp med en annorlunda elva än den som var senast mot Empoli:
Diego Lopez – De Sciglio, Zapata, Romagnoli, Antonelli – Bertolacci, De Jong, NocerinoSuso – Bacca, Luiz Adriano

Tio minuter in i matchen väntade man fortfarande på att något skulle hända. Det var ingen underhållande fotboll från Milans sida. Empoli kände av Milans osäkerhet och började ta för sig mer och mer. Passningsspelet var under all kritik och under vissa moment kändes det inte alls som en hemmamatch. I den 16:e matchminuten fick Luiz Adriano bollen på mittplan, han lyckades se Baccas löpning och passade bollen mellan två Empoliförsvarare och ställde Bacca ensam med målvakten. Med lite krångel kunde Bacca ta sig förbi målvakten och göra sitt första officiella mål för Milan. Det dröjde dock inte länge innan Empoli skulle svara. I den 20:e matchminuten kvitterade ingen mindre än Ricardo Saponara efter ett fint Empoli-anfall. Första halvleken förklarades bäst av Lorenzo Medici:

Till andra halvlek ersattes Nocerino av nyförvärvet Juraj Kucka. Andra halvleken var en aning men inte märkvärdigt bättre än första. I den 68:e matchminuten nådde Luiz Adriano högst på Bonaventuras hörna och nickade hårt in 2-1. Äntligen gjorde vi ett nickmål från en hörna, från en fast situation, känns som om man kan räkna senaste säsongernas liknande mål på en hand. Återigen vill jag poängtera Milans bleka insats. För att nå de uppsatta målen så måste vi höja oss, höja vårt spel! Matchens flopp får bli Bertolacci som inte gjorde mycket rätt, felpassningar och ständigt ointresserad. Bacca-Luiz blir definitivt topp även idag. Luiz med ett mål och en assist samt Bacca som ständigt är ett hot och som är inblandad i spelet längre ner i banan när det behövs.

Positivt är de tre blytunga poängen som ger Milan andrum inför derbyt.