Curva Sud Milano: “Ännu en gång har Galliani visat sin inkompetens”

Curva Sud Milano är inte nöjda med Milans mercato. På sin hemsida publicerar supportergruppen idag ett långt meddelande där man bland annat kräver att Adriano Galliani avgår från sin post.

– Den riktiga transfer-kuppen som vi alla väntar på är att Adriano Galliani, frivilligt eller inte, lämnar klubben. Ännu en gång har han visat sin inkompetens på mercaton. Om det fanns några tvivel har han visat sina riktiga intressen genom att förhandla med sina vanliga agenter (framförallt Raiola) och göra affärer med Genoa och hans vän Enrico Preziosi.

– Eventuella överraskningar på transferfönstrets sista dag kommer definitivt inte ändra vår åsikt. Till skillnad från tidigare har klubben gett Galliani de medel som krävs för att värva toppspelare. Idag kan vi se att samma värvningsstrategi har använts. Många affärer har varit svåra att förstå, som att värva spelare dyrare än priserna vi sett cirkulerat nyligen.

– Alla kan värva en spelare genom att betala deras utköpsklausul, men den riktiga mercatoexperten kan hitta talanger och värva dem före de andra. Det har inte hänt hos Milan på väldigt länge. Vi brukade hitta relativt okända spelare i Sydamerika och östra Europa (som till exempel Thiago Silva, Kaka och Andriy Shevchenko) men dom tiderna är över.

– Ariedo Braida fick lämna sin post som sportchef under 2013, nästan som att hans roll var meningslös. Nu ser vi vad han gör i Barcelona. En person som Braida kanske gör den berömde Condor (Gallianis smeknamn) obekväm, och han har bestämt sig för att ta ensam kontroll för att ytterligare berika sin makt i fotbollsvärlden.

– Vi kommer ignorera de pinsamma uttalandena under mercatons början angående Jackson Martinez och Geoffrey Kondogbia, och även såpoperan kring Carlo Ancelotti. Tiden med gratisvärvningar är över, vilket gör att Gallianis inkompetens slutligen blir uppenbar.

– Vi hoppas därför att de ansvariga för klubben kan vidta åtgärder mot någon som under de senaste åren bara tänkt på sina egna intressen, satt Milans bästa åt sidan, och som i någon annan klubb redan skulle ha fått sparken för länge sedan.

Curvan välkomnade även nye tränaren Sinisa Mihajlovic, om än med en varning. 

– Vi uppskattade dina försök att skydda alla spelare i laget efter Coppa Italia-matchen, men det är ditt och alla spelares jobb att omvandla burop till applåder med hjälp av hårt jobb och bra prestationer.

– Fansen är fortfarande ärrade av förra säsongens brist på kämparglöd och pinsamma prestationer av vissa spelare som är kvar i truppen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen