Sinisa Mihajlovics presentation

Milan och Galliani har som känt varit väldigt tidiga ute på mercaton till skillnad från tidigare år. Många stora namn har kopplats till Milan och det är inte längre tomma ord utan det sker verkligen förändringar. Milan har en storsatsning på gång och dagens presskonferens gjorde framtiden ännu ljusare. Silvio Berlusconi, Adriano Galliani och Sinisa Mihajlovic pratade om Milans situation i Milans kanske bästa presskonferens på flera år innan säsongens första träning. Här är hela presskonferensen ord för ord:

Berlusconi:
– Jag tycker personligen att Milan saknade sitt riktiga spelsätt under förra säsongen, sättet som vi är kända att spela på. Vi höll inte i bollen och hade inte kontroll på matcherna, vilket Milan alltid haft. Vi hade mycket förtroende för spelarna som vi hade i gruppen och mycket pengar satsades inför förra säsongen.

– Inför denna säsongen bestämde vi oss för att förstärka anfallet igen. Vi tittade på Martinez men vår uppfattning var att priset var för högt så vi började söka efter andra alternativ. Vi lyckades köpa loss Carlos Bacca men behövde en anfallare till, den anfallaren var Luiz Adriano. Vi har följt honom under en lång tid och det är en anfallare som alltid levererat mål. Jag är glad att han har kommit till oss. Först trodde vi att han inte skulle komma förrän i januari men vi gjorde ännu en ekonomisk uppoffring och tog hit honom direkt.

– Bertolacci är en annan spelare som vi köpt. Roma ville behålla honom tack vare hans prestationer under den andra delen av förra säsongen men vi lyckades övertyga dem att sälja. Det finns andra spelare också, Gabriel är tillbaka från Carpi och Rodrigo Ely är tillbaka från Avellino. Även Niang och Matri har kommit tillbaka från Genoa respektive Juventus. Detta är hittills de nya spelarna vi gjort tillgängliga för vår nya tränare.

– Vi vill tacka Rami, Bocchetti och alla andra spelare som spenderat tid här. Rami går till Sevilla och Muntari lämnar också efter några år. Essien, Van Ginkel, Pazzini och Destro lämnar också. Just nu lämnar vi över en trupplista till Mihajlovic med 30 namn, förmodligen 31 då en tillkommer snart. Nu måste vi reducera truppen till 25 spelare. Vissa kommer lämna för andra klubbar medan andra kommer bli släppta.

– Vi har fem målvakter i dagsläget och det är åtminstone en för mycket. Vi räknar med Diego Lopez och Gabriel är tillbaka då vi tror mycket på honom inför framtiden. Donnarumma tror vi också på, alla talar mycket bra om honom.

– Vi hoppas få ner truppen till 25 spelare sen finns det några, sju stycken för att vara exakt, som kan läggas till på listan men som inte är tillräckligt gamla för att klassas som A-lagspelare. Det handlar om spelare som Mastour, Gori, Calabria och Curtone. Alla de är unga talanger.

– Jag vill önska Sinisa all lycka och förhoppningsvis kommer han kunna arbeta under dem bästa möjliga förutsättningarna. Han har allt som krävs för att ta Milan tillbaka till vinnarspåret. Fotboll byggs upp av cykler, man har bra stunder ibland och dåliga ibland. Nu hoppas vi återgå till bra tider och Champions League.

– Jag vill tillägga några ord om Milans varumärke, framför allt utomlands. Vi försöker växa på den asiatiska marknaden. Vi har mer än 340 miljoner fans runt om i världen och Kina är en väldigt stor marknad för oss. Det är en marknad som är redo att ta emot vårt varumärke. Taechaubol har presenterat planer för hur vi ska ta oss in på den asiatiska marknaden. Vi kan tjäna pengar från kommersialisering som kan göra att vi återigen kan konkurrera med de största klubbarna i Europa.

– Som vi alla vet har arabiska stater kommit in i fotbollsvärlden och det är svårt att konkurrera mot dem. Jag tror inte att enbart en familj kan konkurrera med sådana investeringar som de kan göra. Det är till stor del min förtjänst att Milan blivit världens mest framgångsrika klubb.

– Vi går in i den nya säsongen med högt självförtroende. För att återgå till Sinisa; där är många nya spelare som kommer och det kommer inte bli enkelt att få ihop allting men jag tror att han är rätt man för jobbet. Jag har planerat att besöka Milanello idag. Mihajlovic har lovat att alltid vara där från tidig morgon till sen kväll. Jag vill tacka för er visade uppmärksamhet. Jag vill berätta för er att jag är en fotbollsälskare, jag läser bara artiklar om Milan och det italienska landslaget då jag inte vill döma andra klubbars arbete.

Galliani:
– Detta är början på den 30: e säsongen med presidenten, när han talar så tror jag inte att det finns så mycket mer att tillägga.

Mihajlovic:
– Det är en stor ära att vara här, detta är en mycket speciell första dag för mig. Atmosfären är viktig för mig, nu när jag är här så känner jag att den är ännu viktigare. Jag vill tacka presidenten och Galliani för att ha valt mig. Det här är en klubb som har en enorm historia. Jag är inte en del av Milans historia, så därför vill jag tacka klubben för förtroendet.

– Det har varit ett par svåra säsonger för Milan och jag vill ta dem tillbaka till toppen. Klubben arbetar mycket hårt på transfermarknaden. Presidenten gör allt han kan för att ge mig allt det jag har begärt. Det finns inget mer ambitiöst projekt som detta i Italien just nu. Man måste sikta högt, men namnet är inte tillräckligt, man måste respektera det.

-Jag vill säga att i presidentens stora era, så har det skapats egna tränare som Ancelotti och Capello, men Milan har också haft Allegri, Zaccheroni och Sacchi, som ändrat fotbollen. Det enda sättet jag kan vinna över fansen är hårt arbete.

-Milan har alltid varit en klubb som fruktats och jag vill ta tillbaka den Milan. Jag vill att Milan ska sätta skräck i andra lag. Det kommer att bli vårt motto, ett team av djävlar, röda som elden och svarta som rädslan kommer vi att skrämma våra motståndare. Jag är övertygad om att vi kan nå goda saker den här säsongen.”

Berlusconi:
– Jag har alltid varit en optimist men tack vare min erfarenhet har jag också fått lära mig hur en pessimist är. Låt oss fortsätta vara optimistiska. Vi har allt på plats för att kunna göra bra ifrån oss under nästa säsong och vi har högt självförtroende.

– Ibra? Det får Galliani svara på, men om han kommer så tar vi gärna honom. Han är en fantastisk spelare som hade gjort bra ifrån sig i vilket lag som helst.

– Alla sätter upp mål. Under mina senaste 30 år har jag alltid satt upp väldigt ambitiösa mål. Ibland har de varit så ambitiösa att folk knappt trott att de är möjliga att uppnå. Jag har öppnat upp för andra investerare att köpa 48 procent av klubben för att vi ska kunna konkurrera med toppklubbar igen och samtidigt nå ut till den asiatiska marknaden. En ny storhetstid kan vara runt hörnet.

Mihajlovic:
-Mål? Som jag sa, vi måste vinna ta en match i taget och sedan får vi se vart vi är på väg. Taktik? Det finns ingen formation som gör att du vinner eller förlorar matcher, vi måste se vilka spelare vi har tillgängliga och få ut det bästa av dem. Vi har tagit in två stora anfallare och att spela med två anfallare så finns det inte många formationer som vi kan diskutera. En 4-3-1-2 uppställning är förmodligen den formation som passar oss bäst just nu. Vi kommer att ha tid att utvärdera och förändra.

– Det finns många kvalitetsspelare, italienska spelare, unga. När du har kvalitetsspelare så uppstår det inte problem, eftersom de vet hur man spelar fotboll så kan du anpassa och spela dem på olika positioner.

– El Shaarawy är en kantspelare men jag kommer kanske att testa honom på mittfältet. Cerci är en annan ytter, men kan också spela som anfallare. Bonaventura spelar bättre i tremannamittfältet eller bakom anfallarna. Menez kan också spela bakom anfallarna, men det beror också på motståndarna, som kan vara avgörande för om du vill använda offensiva eller defensiva spelare.

Berlusconi:
– Alla känner till vår kärlek till San Siro, det har varit hemmet för många av våra fantastiska triumfer. Det är en arena där man får bra blick över spelet, där finns till exempel inga löparbanor eller liknande. Den har varit bra under många år men fotbollen har förändrats. Alla matcher sänds på TV, antalet åskådare har minskat och alla andra storlag äger sina egna arenor. Dessa lag har kunnat tjäna 50-80 miljoner euro per säsong på sin arena. Arenan är där för både matcher och annan typ av underhållning.

– Vi är nära en överenskommelse för platsen för den nya arenan, det blir enkelt att lösa. Under de åren vi bygger kan området störas lite av det men när arenan väl står färdig kommer det vara en fantastisk bonus för hela området. Vi väntar på ett svar från Fondazione Fiera men vi tror att det kommer bli accepterat. Vad gäller den ekonomiska biten kommer vi att tala om det när tiden är inne. Vi har tio erbjudanden från investerare som erbjudit sig att finansiera arenan.

– Mihajlovic? Först av allt har han fantastisk karaktär och han kommer säkerligen lära våra spelare hur man ska slå frisparkar. Han har bra karaktär, vilket han visade i Sampdoria i fjol. Han har också visat att han studerar motståndarna väl och det är väldigt viktigt. Vi övervägde många alternativ men är övertygade om att han var det bästa valet.

Mihajlovic:
– Jag är inte rädd för att utbyta idéer med någon. Presidenten är den bästa personen för att förklara vad Milan innebär och handlar om. Det är ett privilegium för mig att prata fotboll med honom och utbyta åsikter men det kommer att vara kvar mellan oss.

Berlusconi:
– Jag förväntar mig mer av varje spelare. Vi har några fantastiska spelare i truppen just nu. Jag har en uppställning i huvudet som jag hade velat se. Med Mihajlovics ankomst kan många spelare förbättra sig. Jag är ett stort fan av Menez och om han används på rätt sätt kan han vara fenomenal. Han gjorde bra ifrån sig under förra säsongen och gjorde många mål.

– Scudetton? Absolut! Vi vet att vi har bra resurser och vi ska göra vårt bästa. Jag tror att vi kan konkurrera om topplaceringarna med truppen vi har. Jag tackar er allihop och hoppas att vi ses igen när våra mål blivit uppfyllda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen