Mihajlovic vill experimentera med El Shaarawy

Enligt uppgifter ska Sinisa Mihajlovic vilja pröva Stephan El Shaarawy i en central mittfältsroll, likt den roll som exempelvis Angel Di Maria och Isco haft i Real Madrid. 

Hittills i sin karriär har El Shaarawy spelat mest som yttermittfältare, anfallare eller trequartista. Milans nye tränare Sinisa Mihajlovic uppges vilja experimentera med italienaren och pröva honom i en central mittfältsroll, till vänster på innermittfältet. Den förre Milan-mittfältaren Demetrio Albertini har talat till Tuttosport om vilken position han anser att El Shaarawy passar bäst i.

– Personligen ser jag El Shaarawy mer som en ytterforward med utrymme att utmana motståndarna. På innermittfältet måste han vara mer stabil. Stephan har inte samma egenskaper som James Rodriguez, Isco och Di Maria.

Mihajlovic ska enligt rapporter vara inspirerad av det faktum att El Shaarawy arbetar hårt i defensiven, samtidigt som en central mittfältsroll skulle kunna innebära mindre press att göra mål.

En av de som är entusiastiska över idéen är 22-åringens förre ungdomstränare i Genoa Michele Sbravati.

– Stephan var alltid en mittfältare för mig, det är hans bästa position i mina ögon, sade han tidigare till La Gazzetta dello Sport.

– Han spelade i ett tremanna-mittfält och när han fick chansen fyllde han alltid på i boxen, samtidigt som han kunde försvara på ett bra sätt. Han var alltid redo att offra sig för laget och ta det defensiva arbetet, även när han spelade som anfallare. Han är inte en sådan spelare som bara tänker på att göra mål. Efter ett tag utvecklades han till yttermittfältare i ett 4-4-2 system, för att sedan bli trequartista i Padova och anfallare i Milan. Han gjorde 20 mål i Milan och folk jämförde honom med Neymar, vilket blev hans fall.

– Nu förväntar sig folk 20 mål varje säsong. Han skulle kunna bli en utmärkt mittfältare som gör 7-8 mål per säsong och får mer utrymme att spela som han önskar.

Källa: Footballitalia.net

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen