Luiz Adriano: “Jag pratade med Pato”

Luiz Adriano, som kom från Shakhtar Donetsk under sommaren, har talat till media om sin ankomst till Milan. Förutom den närmsta familjen hjälpte även den gamle Milan-spelaren Pato honom att bestämma sig för flytten.

– Första intrycken vid ankomsten var positiva. Vi arbetar med större intensitet här än i Shakhtar. Mina lagkamrater hjälper mig att komma in i det. Särskilt Alex och Rodrigo Ely. Även tränarna talar långsamt, vilket hjälper mig att förstå dem bättre, säger han i en intervju med Gazzetta dello Sport.

– Varför jag valde Milan? Jag pratade med min fru, min far, Mircea Lucescu (Shakhtars Coach) och Pato. Jag frågade Pato om råd, och han berättade för mig att bara vara lugn, att Milan är en stor familj och att allt skulle gå bra. Jag tyckte att det var dags för mig att möta denna utmaning. Milan har en enorm historia, jag vill vara en del av den.

– Jag bryr mig inte om någon förbannelse. Nummer nio har en otrolig charm och det är dags för mig att börja göra mål igen. Min idol är fortfarande Ronaldo – fenomenet. Det har funnits många brasilianare i Milan, men min referenspunkt är Shevchenko, som kom till Milan från Kiev. Shevchenko skrev historia med Milan, det vill jag också göra.

Sedan fortsatte han prata om sina personliga mål i den rödsvarta klubben. Samt motståndet i ligan och Zlatans eventuella ankomst.

– Efter att ha vunnit sex mästerskap i Ukraina vill jag lyckas i Italien också. Naturligtvis kommer jag att sakna att spela i Champions League i år. Men jag ska spela där med Milan nästa säsong.

– Juventus är ett starkt lag, men det är även Inter, Roma och Milan. Det finns inte en favorit att vinna den här säsongen, det är det som gör utmaningen vacker.

– Om Ibrahimovic återvänder till Milan? Det skulle vara perfekt, han är en mästare.

Till sist kommenterade han sin första match med truppen.

– Jag var mycket glad över att vi vann derbyt i min första match. Det var viktigt, trots att det bara var en vänskapsmatch.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen