Martinez till Milan: Falcao visade vägen

Jackson Martinez med agent har efter tuffa förhandlingar sagt ja till Milan och en framtid på San Siro, där colombianen väntas stå för många och viktiga mål. Rossoneri var dock inte den enda klubben som var intresserade av den fysiska anfallaren, utan det fanns även stort intresse från de båda Manchester-klubbarna bland annat.

Tidigare ryktades det om att Martinez hade föredragit en flytt till antingen England eller Spanien, vilket passade bra med tanke på att colombianen var jagad av toppklubbar från just Premier League. I slutändan blev det dock Milan som vann kampen om spelaren, som tros vara värd omkring 35 miljoner euro. En faktor som med största säkerhet bidrog till att underlätta valet, är Martinez landslagskollega Radamel Falcao. Falcao, som för närvarande har det tufft i Manchester United, var enligt uppgifter i kontakt med Martinez i samband med att spelaren skulle välja vilken klubb han ville gå till. “El Tigre” (Falcao) ska ha berättat om sin dåliga upplevelse av England, och sagt till Martinez att välja Italien istället.

Kontraktet som Martinez väntas få ska vara värt omkring 3,5 miljoner euro per säsong, med diverse bonusar inkluderade. Milan ska enligt rapporter försöka anordna en läkarundersökning i Sydamerika, där Copa America ska spelas mellan den 11 juni och 4 juli. Övergångssumman kan komma att betalas över en längre period, då Milan inte ska vara så sugna på att betala allt på en gång.

Välkommen Jackson!

Källa: Milannews.it

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen