El Shaarawy: “4-3-3 tar fram mina bästa kvaliteter”

Stephan El Shaarawy har en skadedrabbad säsong bakom sig. Trots det har han kopplats ihop med ett antal europeiska klubbar. Italienaren själv vill dock ingenting annat än stanna i Milan.

22-åringen, som befinner sig på träningsläger med landslaget, har talat till Rai Sports om Contes landslag, och hur mycket det betyder för honom att få vara en del av det.

– Jag är väldigt glad över att vara här, speciellt eftersom jag inte spelade på fyra månader på grund av min olycka, började han.

– Jag har fått väldigt stort förtroende av Conte, särskilt efter hur jag avslutade säsongen. Jag är glad att han kom och såg mig i den sista matchen mot Torino. 4-3-3-formationen tar fram väldigt många av mina kvaliteter och jag tror att vi kan göra bra ifrån oss mot Kroatien.

El Shaarawy har haft ett par tuffa år med skador och många har spekulerat i hur hans framtid kan komma att se ut. På eller utanför planen.

– Jag hade det tufft när jag var skadad, både fotbollsmässigt och på ett personligt plan. Men nu är jag tillgänglig igen och jag har jobbat väldigt hårt för det här. Jag var dock aldrig orolig över att behöva sluta spela helt, det har jag aldrig varit. Jag jobbar stenhårt med ett bra självförtroende, mycket tack vare alla som stöttar mig. Mitt motto är att alltid tro och vara ödmjuk, för att i fotbollens värld kan allting förändras på en dag.

Vad gäller klubblaget är han säker på vad han vill, och han fick även chansen att kommentera sin före detta lagkamrat Mario Balotelli.

– Jag har ett kontrakt med Milan och jag hoppas på att få stanna och ta laget tillbaka till toppen. Balotelli? Han har fantastiska kvaliteter men han har haft lite problem det här året. Jag hoppas att han kan återgå till att alltid ge sitt bästa, för då är han väldigt bra.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen