Matchrapport: Milan – Torino: Faraons återkomst

Det var dags för säsongens sista match på San Siro. En arena som i år har fått utstå en hel del burop, med rätta. Ett Milan som varit en besvikelse skulle få visa att det kanske trots allt skulle finnas glimtar av hopp inför framtiden. El Shaarawy återfanns i startelvan. Det kanske räcker för att bli hoppfull. 

Laguppställningar:

Milan (4-3-3) Abbiati; Zaccardo, Alex, Paletta, Bocchetti; Poli, De Jong, Van Ginkel; Honda, Pazzini, El Shaarawy

Torino (3-5-2) Padelli; Darmian, Glik, Moretti; Bruno Peres, Vives, Gazzi, El Kaddouri, Molinaro; Amauri, J.Martinez

Första halvlek:

Milan börjar med mycket bollinnehav samtidigt som Torino väljer att backa hem och avvakta, samtidigt som man verkar lite darriga när de hamnade under press. Det skulle också straffa sig. Zaccardo snappade upp en boll och skickade in bollen i straffområdet. El Shaarawy tog ner den och kunde sedan på sin andra touch placera in bollen vid bortre stolpen. Skönt för Il Faraone som har haft det motigt med alla skador. 1-0 till Milan efter 18 minuter. 

Faraon var dock sugen på mer. I Minut 38 bröt han en passning långt upp i banan och väggspelade med Pazzini som snyggt klackade tillbaka bollen. Han fick dock inte till avslutet och bollen gick ut över kortsidan. 

Först nu började Torino flytta fram sina positioner och skapa chanser. Efter ett snyggt väggspel var Torino nästan igenom med Molinaro. Zaccardo var dock på och snuddade Molinaro som valde att ramla. Domaren valde sedan att visa Zaccardo det röda kortet för målchansutvisning. Händelsen inträffade dock utanför straffområdet så Milan slapp att få en straff mot sig. De skulle dock få klara sig med 10 man efter 43 minuters spel. 

Milan gick dock ut i halvtid med en 1-0 ledning. 

Andra halvlek:

Torino fortsatte att trycka på i andra halvlek, men såg fortfarande darriga ut. Milan å andra sidan såg ut att ha full kontroll på händelserna. Ett sällsynt fenomen denna säsong. 

Vad gäller röda kort skulle det jämna ut sig. Van Ginkel, för dagen strålande, väggspelade sig snyggt igenom Torinos backlinje med hjälp av Pazzini. Molinaro skulle även vara frontfigur här då han solklart knuffade Van Ginkel bakifrån inne i straffområdet. Domaren var med på noterna och dömde sin andra frilägesutvisning för kvällen. Pazzini fick chansen på den efterföljande straffen och gjorde inga misstag när han tryckte in sitt 100de mål i Serie A. Det är bara att gratulera. 2-0 till Milan efter 57 minuters spel!

Väggspel var verkligen dagens ord. Det tyckte El Shaarawy och Van Ginkel också när den förste passade till den andre, och den andre friställde El Shaarawy med en djupledspass. Faraon var sen hur kylig som helst när han väntade ut målvakten och kunde sätta sitt andra mål för kvällen. 3-0 till Milan 65 minuter in i matchen. Kort därefter blev han även utbytt till välförtjänta applåder från läktarhåll. 

Även om Milan nu hade en trygg 3-0 ledning att falla tillbaka på visade även Abbiati att han var med. Från ingenstans kom en Torino-spelare fri till höger i 86e minuten, men Abbiati kunde avstyra det med en snygg benparad. 

Matchen slutade 3-0 till Milans favör som trots allt fick sträcka på sig i sin sista hemma-match för säsongen 2014/15. Nu återstår bara en innan hela säsongen är över. 

Spontana tankar efter matchen:

Faraon har återvänt! Eller ja för ikväll kan man i alla fall skrika dem orden. El Shaarawy har mycket kvar att bevisa, men ikväll kommer han att sova gott. Så mycket talang som finns i den kroppen väntar bara på att komma ut, och kan han använda denna match som språngbräda för nästa säsong kan han gå långt. Han har kämpat hårt för ikväll, och vid båda målen visade han upp något som Milan har saknat. Kvalité och spetsegenskaper för att kliva fram göra det svåra enkelt. Farten, tekniken och avsluten är något som Milan skriker efter. Se bara till att ta tillvara på det nu, låt inte hans karriär förstöras av skador!

Idag var faktiskt första gången på ett bra tag som det faktiskt vara ganska underhållande att se Milan spela. De är fortfarande långt ifrån Juve, och mil ifrån lag som Barca och Real Madrid. Men det fanns något i luften. El Shaarawy var tillbaka, Van Ginkel visar varför han faktiskt kallas talang och varför han värvades av Chelsea och vi fick se en 96a bli inbytt. Spelet var också positivare än på länge. Milan var mer konkreta än vad de har varit tidigare och gjorde mer med bollen än vad de har haft för vana att göra. Van Ginkel är visserligen bara på lån (köööp), men resten av sakerna är precis det man ska ta med in i nästa säsong. En stor styrka som lag är att kunna vinn matcher utan att spela bra. Idag gjorde Milan tre mål utan att briljera, men de där glimtarna som man såg räckte. Sen kanske det inte räcker mot bättre motstånd, men är det något Milan har haft svårt med är det att ta “lätta” poäng. Kan de göra det nästa säsong så kommer de att börja klättra igen. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen