Lopez; Abate, Alex, Paletta, Antonelli; DeJong, Poli, Van Ginkel; Honda, Destro, Bonaventura
Roma (4-3-3): De Sanctis; Florenzi, Manolas, Astori, Torosidis; Nainggolan, De Rossi, Pjanic; Ibarbo, Doumbia, Gervinho

Mål: 40′ Van Ginkel, 59′ Destro, 73′ Totti,
Gula kort: 44′ Torosidis, 60′ Florenzi, 64′ Pjanic, 71′ Destro, 73′ Alex, 89′ Abate, 91′ Mexes
Byten: 30′ Gervinho-Ljajic, 60′ Ibarbo-Iturbe, 66′ Antonelli-Bocchetti, 70′ Pjanic-Totti, 74′ Destro-Pazzini, 85′ Alex-Mexes

Första halvlek:
Milan agerar avvaktande i inledningen av matchen och låter Roma rulla mycket boll. Första chansen för bortalaget kommer redan i första minuten när Gervinho får loss ett skott som Paletta kan rensa undan framför mål. De Rossi skjuter en bit utifrån bara två minuter senare men bollen hamnar över mål. Milan gör några försök på anfall, men misslyckas för det mesta med passningsspelet på offensiv planhalva. I den trettonde minuten lägger dock Antonelli in en boll på Honda med huvudet, men japanen misslyckas med skottet som De Sanctis kan göra sig stor för och rädda. I övrigt böljar spelet väldigt mycket fram och tillbaka där båda lagens försvar fungerar bättre än anfallen. Bonaventura kommer loss i minut 37 och får ett inlägg från Van Ginkel. De Sanctis tvingas till en superräddning men när Van Ginkel själv istället får en boll av Honda ett par minuter senare finns det inte mycket han kan göra. 1-0 till Milan!

Andra halvlek:
Den andra halvleken startar som den första. Roma håller mycket boll och Milan avvaktar. Inget av lagen verkar villiga att riskera särskilt mycket. Båda lagen lyckas vaska fram ett par chanser var men det är när Honda återigen sätter ett inlägg, den här gången på Roma-ägde Destro, som bollen sitter där den ska på en nick. 2-0 Milan! Milan fortsätter pressa på och Bonaventura får ett gyllene läge några minuter senare, men då åker bollen väldigt snett om målet. Även Roma får sina chanser då bland annat Doumbia skjuter rakt på täckande Alex i minut 66. Roma fortsätter spela fram chanser men det blir aldrig riktigt farligt. De Jong fäller däremot Iturbe i eget straffområde och Roma får en straff, Diego Lopez är på straffen men den krånglar sig in i målburen ändå och det står 2-1! Pazzini kommer in efter målet och får direkt till ett skott som går precis utanför Romas mål. Nu ökar tempot i matchen och Milan tappar greppet mer och mer. Iturbe får till ett skott på mål i den 80e minuten, men Diego Lopez räddar Milan som så många gånger förr. Roma pressar på och Milanförsvaret ser mer och mer desperat ut. I den första tilläggsminuten får Roma en frispark i Totti-läge, men skottet går rakt på rödsvart målvakt. Det var det närmsta Roma kom ett kvitteringsmål och Milan får med sig en vinst.

Mina tankar:
Milan spelar fotboll för första gången på länge, men som vanligt tappar man otroligt mycket av spelet så fort man får ett mål emot sig. Honda verkar ha vaknat och stod för en hel del bra aktioner, framför allt under första halvlek. Kul att Van Ginkel fick göra sitt första Serie A-mål, han har sett bra ut i många matcher under säsongen. Kanske är han värd att köpa loss till sommaren trots allt. Är det ett bra eller dåligt tecken att Inzaghi blir uppvisad på läktaren efter hetsigt beteende i slutminuterna? Och en till fråga, varför lyckas Milan alltid vinna dessa matcher då man förväntar sig som minst från dem?