Inzaghis presskonferens inför Napoli-Milan

Tränare Inzaghi höll en presskonferens under gårdagen inför kvällens möte mot Napoli på San Paolo. Han talade bland annat om sin framtid och den europeiska drömmen.

– Under tiden jag är här är det viktigaste att ge allt. Det som hände borta mot Udinese måste vara och förbli en engångshändelse. Jag ser framemot att se hur spelarna reagerar ikväll. Jag håller med president Berlusconi, alla vi önskar bara det bästa för Milan. Vi får se när det kommer ett officiellt besked [angående försäljningen av klubben].

Tränaren pratade vidare om möjligheten att ta en Europa-plats och om startelvan mot Napoli.

– Så länge det finns en matematisk chans måste vi fortsätta kämpa. Matcherna mot Napoli och Roma är viktiga, vi måste spela bra och få med oss positiva resultat. Napoli är ligans bästa hemmalag så jag förväntar mig en tuff match. Jag tror inte att de tappat sin motivation [efter 4-2-förlusten mot Empoli].

– Vi måste börja leverera bra prestationer igen. Fotboll går i cirklar, just nu har vi det tufft men snart kommer vi klättra tillbaka upp till toppen igen. Jag ger alltid mitt yttersta och förbereder mig inför varje match på bästa möjliga sätt. Det var inte vår kväll mot Genoa men vi måste lämna den matchen bakom oss och blicka framåt.

– Jag tänker fortfarande på startelvan. De Sciglio kommer definitivt att spela till höger i backlinjen, Poli lär spela och jag funderar vilken position Bonaventura bör spela på. Honda kan komma att starta. Vi har också tre spelare från ungdomslagen med oss i truppen och jag känner dem väl. Jag hoppas att killarna är mentalt avslappnade och spelar bra fotboll.

Avslutningsvis kommenterade Inzaghi bland annat sin framtid som Milan-tränare.

– Jag har ett kontrakt med Milan och alla vet att jag kommer göra mitt bästa ända till slutet. Presidenten gör allt i sin makt för att ta Milan tillbaka till toppen. Vi måste ta åt oss av kritiken men samtidigt göra vårt bästa för att avsluta säsongen bra. Alla måste ta sitt ansvar och göra bättre ifrån sig. Jag tyckte inte att Menez förtjänade sina två gula kort men det var fel av honom att reagera som han gjorde.

Källa: acmilan.com

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen