Matchrapport: Udinese-Milan: Bedrövlig insats

Lagen:

Inter: (4-3-1-2) Karnezis; Widmer, Danilo, Domizzi, Ivan Piris; Pinzi, Allan, Agyemang-Badu; Guilherme; Geijo, Di Natale.

Milan: (4-3-3)  Diego Lopez; Abate, Paletta, Mexes, Antonelli; van Ginkel, De Jong, Bonaventura; Suso, Pazzini, Menez.

Det var ett totalt uddlöst Milan gästade Udinese. Filippo Inzaghi mönstrade en elva som var totalt oförmögna att etablera något eget spel. Udinese vann matchen med 2-1 fullt rättvist och utan att egentligen imponera. Förutom ett totalt uddlöst anfall så blev Milan brutalt överkörda på mittfältet där Udinese dominerade fullständigt. Pazzinis mål i den 88:e minuten var Milans första och enda skott på mål.

Matchen:

Det dröjde bara 40 sekunder innan Udinese fick sitt första skott på mål genom Antonio Di Natale. Milanspelarna verkade i inledningen vara kvar i spelarbussen och Udinese skapade några halvchanser dels genom egen förmåga men framförallt genom Milans oförmåga att hålla i bollen. Det dröjde egentligen 15 minuter innan Milan lyckades etablera något anfallsspel överhuvudtaget, men utan att skapa något farligt läge. Det visade sig emellertid inte vara någon fara och Paletta var snabbt tillbaka i spel. På tilläggstid slog Suso in ett inlägg som nådde Antonelli vid bortre stolpen och som sköt bollen i mål. Målet blev dock inte godkänt eftersom domaren blåst av Antonelli för en knuff i ryggen på Udineses försvarare. Första halvlek präglades av en oförmåga från båda lagen att skapa farliga lägen. Udinese var det lag som ändå försökte och man hade ett par hörnor som man kom upp högst på utan att kunna nicka bollen mot mål. Det var också en halvlek som var lite småful med en del onödiga och tuffa satsningar från framförallt Udinese. De tre gula kort som delades ut var något i underkant.

Andra halvlek började med att Milan bytte ut Paletta som i den 36:e minuten hade kolliderat med Alexandre Geijo och ådragit sig, vad som verkade vara, en lårkaka. Adil Rami ersatte. I den 54:e minuten bytte Udinese ut Geijo mot Cyril Théréau. Andra halvlek började inte bättre för Milan som fortsatt var totalt oförmögna att etablera något spel. I den 58:e minuten fick Udinese sin 8:e hörna efter att Menez slarvat med bollen. Hörnan gick igenom straffområdet fram till en omarkerad Giampiero Pinzi som sköt bollen lågt i Diego Lopez högra hörn och i mål. I den 64:e minuten fick Suso kliva av för att göra plats för Alessio Cerci. I den 68:e minuten kom Théréau helt själv mitt i straffområdet efter en perfekt slagen frispark från högerkanten av Di Natale men Théréau misslyckades med att sätta pannan mot bollen och Milan kom undan med blotta förskräckelsen. I den 74:e minuten gjorde Inzaghi sitt tredje och sista byte då Destro ersatte Bonaventura. Den som hoppades på en forcering från Milan fick direkt en kalldusch. Di Natale sköt ett skott som Diego Lopez styrde ut åt vänster, Antonelli hann inte ut och blockera Guilhermes inspel på returen och Rami hann inte före Agyemang-Badu som stötte in 2-0 för Udinese i den 75:e minuten. I den 88:e minuten fick Menez bollen efter en hörna, från sin position strax utanför straffområdet på vänsterkanten slog han ut bollen till Cerci i motsvarande position på högerkanten. Cerci slog ett inlägg som Pazzini kom upp högst på och satte bollen lågt i målvaktens högra hörn för en reducering till 2-1. Det var Milans första avslut mot mål.