Matchrapport: Milan – Genoa: Mörker

Det är mycket som händer kring Milan, dock är långt ifrån allt positivt. Diskussion rörande klubbens ägande, uteblivna resultat och ett troligt bråk mellan tränare och spelare. Senast mot Udinese var det så illa att spelarna tvingades stanna på träningsanläggningen fram till dagens match, och kanske blir det längre. Trots det hoppades man ändå på en positiv reaktion inför matchen. 

Laguppställningar:

Milan (4-3-3) Diego Lopez;Abate, Rami, Mexes, De Sciglio; Van Ginkel, De Jong, Bonaventure;Honda, Cerci, Menez

Genoa (3-4-3) Perin; Roncaglia, Burdisso, Izzo; Edenilson, Rincon, Bertolacci, Bergdich; Tino Costa, Niang, Iago.

Matchen:

I början av matchen ägde Genoa mycket boll och stod också för de flesta chanserna. De rann igenom flera gånger genom både Milanutlånade Niang och Bertolacci. Lopez stod dock för den ena räddningen efter den andra och bevisade att han tillhör de bästa målvakterna i ligan, om inte världen. Räddningen endast två minuter in i matchen var extra svettig.

Milan försökte dock sticka upp vid tillfälle och Fick några skott på mål. Dock inget som var ett direkt hot mot Perin i Genoa-målet. 

Tillslut small det. Bertolacci fick rinna igenom ovanligt lätt och tackade och tog emot när Rami med en totalt feltajmad glidtackling gav honom friläge mot Lopez. Denna gång kunde Lopez inte stå emot, utan Bertolacci kunde enkelt skjuta in ledningsmålet. 0-1 efter 37 minuter!

Genoa höll också sin ledning fram till halvlek. En blek insats så långt från rödsvart. 

I andra halvlek försökte Milan flytta fram laget, men blev straffade direkt. På en Genoa-kontring snurrade Falque upp Abate och spelade in bollen till en fri Tino Costa som enkelt kunde placera in bollen. 0-2 efter 49 spelade minuter. På reprisbilderna kunde man dock se att bollen faktiskt träffade Niang, och han då var sista spelare på bollen. 

Det skulle se fortsatt mörkt ut, men Mexes såg till att hålla spänning i matchen. Efter en Milanhörna så passade Cerci till Mexes med en pass snett bakåt. Från en bit utanför straffområdet drog sedan Mexes på direkt och bollen tog först i inner-ribban för att sedan studsa upp i nättaket. En riktig kanon! 1-2 efter 65 minuter! 

Den glimma av hopp suddades sedan snabbt ut när Menez drog på sig sitt andra gula kort i matchen. Kortet i sig var dock tveksamt och kanske skulle Mexes ha haft det istället. Oavsett skulle Milan ha fått en spelare utvisad. 

Efter det dog i stort sett matchen. Förutom det faktum att Lopez fortsatte storspela. Med några minuter kvar att spela stod han för en dubbelräddning där båda var exceptionella och väl utförda. Lopez fick tyvärr hämta ut bollen ur nätet en gång till. På tilläggstid orsakade Mexes straff, och Falque gjorde inga misstag utan kunde placera in Genoas tredje mål för kvällen. 1-3 blev även slutresultatet. 

Spontana tankar efter matchen:

Underkänt! Oinspirerat! Ovärdigt! Man kan slänga ur sig många ord efter denna match. Genoa gjorde det bra, men Milan bjöd in dom i matchen. Man hade i stort sett inget etablerat anfallsspel, och att ett annat lag ska kunna föra spelet på San Siro borde vara otänkbart. På papperet ska det här laget prestera bättre, oavsett turbulens kring klubben och en inkompetent tränare. Det ser riktigt mörkt ut just nu, och det finns inget ljus i tunneln. 

Jag är ledsen Inzaghi, men du gjorde ett misstag när du tog tränaruppdraget. I dagsläget behöver Milan någon annan, mer erfaren. Du kanske kan bli bra någon dag, men inte just nu, inte i en klubb som förväntas ligga i toppen. Montella hade det också tufft i början av sin tränarkarriär. Gör som honom. Börja om och försök på nytt. 

En som ändå ska nämnas är Diego Lopez. Vilken målvakt! Han är egentligen den enda som får mer än godkänt i min bok. Säker, trygg och lysande i avgörande moment. Vilka räddningar han gör. Utan honom skulle jag inte vilja tänka på vad det hade kunnat stå på resultattavlan. Årets värvning helt klart! Hoppas bara att vi får behålla honom. 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen