Gullit: “Milan måste bygga ett lag”

Förre Milanstjärna Ruud Gullit har i en intervju med La Gazzetta dello Sport sagt att Milans fans är för vana med bra resultat och att dom måste ge sitt stödja Inzaghi i sitt försök att ta tillbaka Milan till toppen.

Milan möter Inter i ett hett Milanoderby nu i helgen och ingen mindre än Ruud Gullit har deltagit i en intervju alldeles nyligen där han hade en hel del att säga.

– Pippo är ung och han måste lära sig. Milan har inte de mästarna som Juventus har. Ni måste ge honom mer tid, Milans fans är för vana med framgångar och dom är bortskämda.

Gullit berättade även att han tycker att Clarence Seedorf blev orättvist behandlad under den korta tid han var tränare för Milan samt att han ser Galliani som nyckeln till framgång.

– Seedorf presterade bra, men han var tränare under en väldigt ovan period för Milan. Det var mycket anspänningar runt klubben och Galliani blev nästan av med jobbet. Galliani vet allting som händer inom fotbollsvärlden och Milan behöver hans erfarenhet. Problemet är dock att han har inte mycket att röra sig med, det finns inte mer pengar och dom bästa spelarna har blivit sålda.

Angående ryktena om att Berlusconi är på väg att sälja klubben till en grupp kinesiska affärsmän hade han positiva saker att säga.

– Det kan vara en bra sak. Varför är ni chockade? Kolla på England, det finns många lag där som ägs av utlänningar. Jag tror fortfarande att Berlusconi kommer hålla kvar majoriteten av klubben. Milan håller just nu på att leta efter en ny väg och dom är på väg i rätt riktning. Dom kommer återvända till toppen, det kommer du få se.

När han tillfrågades om han någon gång skulle kunna tänka sig att återvända till klubben som tränare så hade han detta att säga.

– Det skulle vara en ära att få träna Milan. När jag säger så, så menar jag inte att jag vill bli tränare för Milan. Som sagt så vill jag att dom ska ge Inzaghi tillräckligt med tid för att utvecklas. Det är inte tillräckligt att köpa enskilda spelare och tro att det ska göra en skillnad. Milan måste bygga ett lag.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen