Bonaventura: “Vi besitter tillräckligt med kvalité för att ligga precis efter topp 3”

Före detta Milan spelaren, Zvonimir Boban, har sagt att anledningen till att Milan presterar så dåligt som dom gör är för att spelarna är alldeles för mediokra och inte besitter samma kvalité som tidigare upplagor av Milan. Giacomo Bonaventura tog sig tid att besvara denna kritik under ett medieevent i Milano.

Bonaventura kunde inte hålla med om den kritik som Zvonimir Boban riktade mot Milan utan han påstår att Milan besitter tillräckligt med kvalité för att ligga precis efter topp 3. Han hade detta att säga angående detta.

– Jag förväntade mig inte det av honom. Förr i tiden var han verkligen en fantastisk spelare och jag tycker att han bör veta dom problem man kan stöta på som spelare, speciellt i tider som dessa. Som spelare upplevde han förmodligen inga svåra perioder. Om du frågar mig så förtjänar den här truppen bättre än den plats vi ligger på i tabellen för närvarande.

Bonaventura fortsatte prata och berättade om hur skadorna har påverkat laget:

– Skador förekommer ibland om man inte spelar bra. I januari så spelade vi många matcher med lite tid till att träna. Under vinteruppehållet så åkte vi till Dubai, men det handlade mer om marknadsföring än att vi skulle få riktig träning. Jag tror att detta hade en påverkar på alla de skador som har drabbat oss. När man tappar många spelare så tappar man även självförtroende och poäng.

– I slutet av December så var vi i utmärkt fysiskt tillstånd och vi hade då spelat med samma uppställning under ett tag, vilket hade byggt upp vårat självförtroende. Under en säsong finns det alltid bra och dåliga perioder men vi måste fortsätta jobba och vi måste lära oss från de negativa sakerna som har hänt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen