Matchrapport: Fiorentina – Milan: Något måste hända

Milan fortsätter hacka i tabellen efter dagens förlust. Lagets svårigheter med att hålla kvar vid ledningen och stänga matcher är också oroande. Precis som förut spelade Milan tveksamt vissa stunder, och med ljusglimtar i perioder, men det räcker bevisligen inte hela vägen. 

Lagen:

Fiorentina: Neto; Richards, G.Rodriguez, Basanta; Rosi, Borja Valero, Kurtic, Aquilani, Pasqual; Ilicic, Gilardino

Milan: Diego Lopez; Abate, Paletta, Mexes, Antonelli; Van Ginkel, Essien, Bonaventura; Honda, Destro, Menez

Matchen:

Spelet böljade fram och tillbaka i början, där Fiorentina hade lite mer konkret spel att visa upp. Det var dock Milan som skulle få den första heta chansen efter ca 12 minuter. Van Ginkel spelade fram Honda till höger i straffområdet. Tyvärr hamnade Honda ur vinkel och kunde med högerfoten bara åstadkomma att skjuta rakt på Neto. 

Van Ginkel fortsatte visa upp sin passningsfot bara några minuter senare. Denna gång till Menez som löpte mot mål. Hans avslut hindrades dock av en Viola-fot som kom i sista sekund och styrde ut bollen till hörna. 

Fiorentina skulle dock komma närmare. Med halvtimman spelad hade de stenhård nick i ribban efter en frispark långt ut på kanten. Lopez kunde sedan snabbt få tag på den lösa bollen och förhindra att de lila kunde peta in returen. 

Fiorentina fick några fler chanser i slutet, men Milan visade upp vilja och var inte chanslösa för det. 0-0 stod sig dock halvleken ut. 

Fiorentina öppnade klart bäst i andra halvlek och Lopez tvingades till en svettig räddning som han lyckades styra ut till hörna. 

Milan blixtrade sedan till och tog överraskande ledningen i matchminut 56. Bonaventuras misslyckade skott (?) blev till en perfekt passning till Destro i djupled som bara behövde sätta dit foten för att styra in den vid bortre stolpen. 0-1 till Milan! 

Efter målet öppnades matchen upp lite. Milan fick välbehövligt andrum och en boost i självförtroende och vågade gå fram, samtidigt som det automatiskt öppnade upp för Fiorentina. Det skulle även straffa sig när Joaquin tilläts pricka Rodriguez panna, och 1-1 var ett faktum med 7 minuter kvar att spela. 

Joaquin var dock inte klar där, utan skulle hamra i en till spik i kistan. Denna gång var det hans tur att hålla sig framme på ett inlägg och kunde fullborda Violas vändning. 

Spontana tankar efter matchen:

Så när sparkas Inzaghi? Missförstå mig inte, jag respekterar Inzaghi djupt som person och spelare, men bevisligen är han inte där än som tränare. Självklart finns det flera större problem inom Milans organisation, och det var ingen tacksam uppgift Inzaghi fick. Men nu räcker det. Han begår taktiska misstag och har inte lyckats varken sportsligt eller spelmässigt den senaste tiden, och då måste man lämna över till någon annan. Han får gärna komma tillbaka någon gång i framtiden, men snälla Milan släpp honom nu innan han skämmer ut Milan och sig själv mer. Något måste hända, något måste ändras. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen