Maldini: “Det var alltid Milan som gällde”

Milan-legenden Paolo Maldini har i en intervju med Rai programme Sfide berättat att under hans karriär så ville Chelseas dåvarande tränare Gianluca Vialli köpa honom. Men Maldini nekade intresset och berättade att det alltid var Milan som gällde.

2009 lade Paolo Maldini skorna på hyllan och han är en av de största i Milans historia men även en av de största Italien någonsin har fått fram. Han har spelat i Milan sedan han var 10 år gammal och han berättar nu om ett intresse som fanns för honom från Chelsea under slutet av 90-talet.

– Vialli ringde mig och ville ta mig Chelsea men jag kände alltid att min fotbollskarriär skulle börja, spelas och avslutas med Milanfärgerna på min rygg, det var alltid Milan som gällde. Det största minnet jag har var från Champions League finalen 2003 mot Juventus. Nästan exakt 40 år efter att min far lyfte trofén på engelsk mark. Det var ett fantastiskt ögonblick som var det bästa jag upplevde under min karriär. Min sista match för Milan var i Florens den 30e maj 2009. Folket där hyllade mig som om jag spelade för deras lag Fiorentina. Det var ett underbart avslut för min karriär.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen