IFK Norrköpings supportrar hyllar Gunnar Nordahl

Mellan 1944-1949 spelade Gunnar Nordahl i IFK Norrköping, innan han som första svenska fotbollsspelare gick som utlandsproffs till Italienska AC Milan. Innan flytten till Milan hann han vinna den allsvenska skytteligan fyra gånger, vinna fyra SM-guld med IFK Norrköping, samt vinna guldbollen en gång.  Nu har Peking Fanz beslutat att döpa om sin ståplatsläktare efter klubbikonen. 

 

Innan den allsvenska premiären mellan IFK Norrköping och Örebro SK den 5 april kommer en invigning av den ”nya” ståplatsläktaren att hållas. Under vintern har den ena kortsidan byggts om och blivit en ren ståplatsläktare. IFK Norrköping och Peking Fanz har satsat stort på att försöka fylla läktaren. Nästan 1500 årskort är sålda till sektionen. IFK Norrköping har låtit supportrarna bestämma namn på den tidigare ”Norra Läktaren”. Valet föll på ett namn som redan idag blivit en begrepp bland fansen i Norrköping, ”Curva Nordahl”. 

– Vi tyckte att namnet satt riktigt bra. När vi första gången hörde förslaget var det inget snack om att det var namnet som gällde. Vi tycker att det är enormt viktigt att komma ihåg våra gamla spelare i klubben och Gunnar Nordahl är en ikon för IFK Norrköping. Namnet knyter även samman den svenska och italienska läktarkulturen. Säger ordföranden i Peking Fanz Michael Kihlman.

Till invigningen kommer representanter för Gunnar Nordahls familj att närvara. Den som kommer att finnas på plats är hans son Thomas Nordahl.

– Det är otroligt roligt att han ville komma, det är riktigt stort. Även han har ju en Norrköpingskoppling eftersom att han född här och även varit tränare i föreningen.  säger Michael Kihlman och fortsätter 

– Nu hoppas vi även att kunna få en representant från AC Milan att närvara på invigningen, det är något vi jobbar på just nu.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen