Det hade gått trögt för Milan sista tiden. Uteblivna poäng och oinspirerat spel bådade inte gott för framtiden. Idag tog man emot Cesena vilket sett till förutsättningarna ändå borde resultera i tre poäng, vilket det också blev till slut.

Laguppställningar:

Milan (4-3-1-2): Abbiati – Bonera, Rami, Bocchetti, Antonelli – Montolivo (C), De Jong, Poli – Bonaventura – Destro, Menez

Cesena (4-3-1-2): Leali – Nica, Lucchini, Volta, Renzetti – Giorgi, De Feudis, Ze Eduardo – Brienza – Defrel, Djuric

Matchen:

Milan skulle dock rivstarta matchen. Poli höll sig framme på en retur och kunde nicka in ett mål efter bara en minuts spel. Målet blev dock avblåst för offside. Milan hade annars ett övertag rent spelmässigt, men utan att direkt imponera i vad man gjorde med bollen.

Målet skulle dock komma. Efter 22 minuters spel spelade Menez bollen snett bakåt till Bonaventura som utanför straffområdet sköt hårt och lågt in bollen vid målvaktens vänstra stolpe. 1-0 till Milan!

Efter målet fortsatte Milan hålla i bollen, dock började Cesena bli modigare och stack upp ibland. Precis innan halvtid blev det extra farligt när endast en bra räddning från Abbiati hindrade Cesena från en kvittering, utan ledningen stod sig efter 45 spelade minuter.

I andra halvlek fortsatte Milan att hålla i bollen. Menez och Bonaventura fortsatte även att hitta varandra. I minut 52 stod Menez åter igen för inlägget snett bakåt och Bonaventura sköt, men träffade dock oturligt stolpen denna gång.

Menez fortsatte att vara kreativ. Nästa chans kom efter ungefär 70 minuters spel när han slog en cross som inbytte Pazzini sprang på. Tyvärr gick Pazzinis nick över ribban.

I matchen sista ordinarie minut skulle Pazzini få revanch från 11 meter. Antonelli blev nedriven och domaren pekade på straffpunkten. Pazzini kunde sedan trots att målvakten var på bollen göra sitt första mål för säsongen. 2-0 till Milan!

Milan skulle faktiskt hinna med en chans till. På en frispark in i bortre delen av straffområdet slog Rami in bollen igen där De Jong endast var centimeter från att trycka dit mål nummer tre. matchen slutade istället 2-0 till Milan.