Inzaghis presskonferens inför Lazio-Milan

Inzaghi mötte idag pressen inför morgondagens ligamatch mot Lazio.

Presskonferensen öppnades med kommentarer om president Berlusconi och morgondagens match.

– Presidenten har ringt mig två gånger per dag under hela denna veckan. Jag är väl medveten om hans närhet precis som att klubben i dagsläget är inne i en svår period, men vi kommer ta oss ur detta. Varje match är avgörande för min del och vi har två väldigt svåra matcher mot Lazio framför oss. Ofta behöver man bara en bra match för att komma ur en svår situation.

– Vi har alla en vilja att visa vad vi kan och imorgon måste vi visa det på planen. Ord väger väldigt lite. Att vi har frånvarande spelare oroar mig inte, dock hjälper det inte oss att inte kunna välja det lag vi vill spela på grund av skador. Men jag är lugn. Vi måste klara oss utan De Jong men jag tror att Montolivo, som är i bra slag, kommer att spela. 31:a december skrevs det om att detta lag var väldigt bra och det visade att vi spelade bra. Man tappar inte allt det på 20 dagar man måste bara spela bra för att få med sig resultaten.

Med den sista kommentaren kan man tänka sig att Inzaghi, precis som många supportrar, är trött på att se undermåliga prestationer från laget. Vidare pratade italienaren om spelmarknaden.

– Klubben är alltid aktiv ute på marknaden men för mig vore de bästa värvningarna att få tillbaka dem skadade spelarna. Denna trupp har visat att när man är i form så kan man stå upp mot vem som helst. Jag längtar till imorgon för jag är säker på att vi kommer göra en riktigt bra match. Vi har två matcher på tre dagar så Pazzini lär spela 90 minuter i en av dem, han är en väldigt viktig spelare. Trots kritik står jag rakryggad. Det är inte en fasad utan jag vet att vi jobbar hårt, därför kan jag stå rakryggad.

Inzaghi valde att försvara sig mot kritiken om att han var oerfaren.

– Jag väntade mig ett större utbrott från Berlusconi men det kom aldrig. Han vet att vi jobbar hårt och ger allt vi har. En tränare gör misstag även fast han tränat i över 25 år. Jag kör vidare med mitt lag övertygad av mina idéer.

Vidare fortsatte tränaren att tala om lagets ojämna form.

– Vi måste alla hjälpas åt och fortsätta att trampa på. Vi har haft toppar och dalar, som vi måste undvika under den andra delen av säsongen. Ett utbyte av idéer med presidenten finns alltid men det är enbart positivt. Imorgon kommer ni få se ett hungrigt lag som är redo att fightas. Kritik gör mig bara starkare, det kanske beror på att jag under de senaste 20 åren inte alltid fått komplimanger. Jag är säker på att vi kommer prestera bra efter att ha sett hungern hos spelarna under de senaste dagarnas träningspass. Det enda problemet vi har är att finna det lag som levererade för 20 dagar sedan.

Avslutande kommentarer handlade om de förlorade matcherna och om betydelsen av att få bära Milan-tröjan.

– Vi har förlorat några matcher på grund av att vi varit oorganiserade. Spelarna vet att det är en stor ära att få bära denna tröja och att man måste hålla hårt i den. Resultaten var med oss tidigare och de kommer vara det igen.

Källa: acmilan.com

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen