Milan 2014

Det har på många sätt varit ett år kantat av det vi idag kallar för Ac Milan.

Ac Milan anno 2014 innehöll allt en riktig dokusåpa kan tänka sig innehålla. Mina elever pratade mycket om Paradise Bordell som ska innehålla svek, förväntningar, krossade relationer, återkomster och inte minst syndabockar.

***

Sveket mot Seedorf i år har glömts bort i och med Inzaghis intåg. Sveket symboliserar slutsatsen av en splittrad ledning och ett projekt som hade käppar i hjulet redan från dag nummer ett. Huvudmannen har inte uttalat sig ännu och därmed försvinner vår rätt till en del av sanningen. Kan det vara 2m euro om året som håller honom relativt tröstad?

***

Förväntningarna på Honda var oerhört höga från klubb, media och fans. In kom en vinglig Honda som inte kunde titta journalisterna i ögonen. Det sportsliga resultatet uteblev under våren, likaså kärleken från en del fans. Felplacerad, fysiskt utmattad från en lång säsong, ny miljö, ny kultur. Inget bet på tvivlarna. Vad tycker vi idag?

***

Relationen mellan Kaka och Milan fick sig till slut ett slut. Ur ett sportsligt synsätt var den återupptäcka relationen ingen succé men däremot ur det emotionella. Kaka är och förblir för alltid älskad i rödsvart. 

***

Inzaghi lämnade aldrig Milan men det fanns bud från olika mindre klubbar i ligan. Hans återkomst till Milans seniorlag har stabilserat vår bild utåt. Han förde med sig in entusiasm, harmoni och inte minst stabilitet. In Pippo we trust!

***

Årets syndabock är svår. Abbiati, Bonera, Balotelli, Seedorf är alla välkvalificerade kandidater enligt mig. Mitt val faller på Bonera.

Hans roll i omklädingsrummet är viktig. Han är en kulturbärare utan fötter, han har varit med i 10 säsonger. Något måste han tillföra. På senare tid har han varit stabil men i början av säsongen.. Jag vill inte starta ett krig. Bonera är årets syndabock!

***

Årets genombrott: Bonaventura.
Årets mest underskattade: Honda
Årets värvning: Diego Lopez
Årets “finns bara där bara för att”: Albertazzi.
Årets mål: Balotellis mot Bologna.
Årets konstigaste: värvningen av Van Ginkel. Varför?
Årets roligaste ögonblick: Hondas första intervju.

Årets avslutning: Torres ut och Cerci in!

***

Hur minns du detta år? Har du mer att lyfta fram?  Gör din röst hörd via kommentarsfältet!
Glad fortsättning.

Twitter:@AbassAlAli

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen