I det mörkaste mörker lyser ljuset som starkast

Visst har vi alla varit med om något riktigt tungt och bara sett det mörkaste av mörker? Jag har i alla fall det – och ganska nyligen också. Det har varit en period då jag känt att allt varit becksvart. Frågan jag ofta ställt mig själv har varit – hur ska jag ta mig ur det här? 

Det har varit svårt att svara på och handla efter. Men ibland tror jag att vi alla ändå måste nå “rock bottom”, eller i alla fall få större motgångar, för att komma ur starkare och se ljuset igen. Att få ett uppvaknande. Jag tar ett steg i taget. Det må ta ett tag, men en dag är jag framme.

Som vi alla vet har vår älskade klubb också famlat i mörkret under ett par år nu. Tiden har innehållit brutna löften, brustna hjärtan, ändrade planer, vilsna supportrar och grymma nederlag. Allt det här och mycket därtill. Förra året grävde vi ner oss djupt. I tabellen hamnade vi åtta och självförtroendet vi byggt upp under alla år var fullständigt nedsatt. Vi led även av en identitetsförvirring. Var vi fortfarande en storklubb eller vad kunde vi annars betraktas som?

Sen förra säsongen har det hänt en del. Både bra och dåliga saker. Överlag känns det ändå som att vi börjar resa oss. Vår destination behöver nödvändigtvis inte vara forna dagar eller ens vårt senaste guldår – vår historia kan ingen ta ifrån oss – men det kan vara en färd mot en bättre framtid. En tryggare, hoppfullare och glädjerikare sådan. Vi tar ett steg i taget. Det må ta ett tag, men en dag är vi framme.

I kväll kan startskottet gå. När mörkret faller och ligger tätt över omgivningen så finns det alltid någon ljuspunkt. Derbyt mot Inter har potential att bli det. En vinst mot våra blåsvarta rivaler skulle kunna få det där lilla ljuset i tunneln att lysa ännu klarare. Fast en förlust skulle å andra sidan kunna släcka vårt hopp omgående.

Innerst inne vet vi allihop – att det inte kan bli värre än förra året. Så låt oss vara optimistiska. Låt oss se fram emot en vacker afton vi kan leva på i ett par månader framåt. Det är sådana här stunder som förgyller när vardagen är lite grå, när vi annars inte får delta i de finaste och ädlaste rummen. Men vi måste också vara uppmärksamma, för rätt som det är kan det blåsvarta tåget köra över oss…

***

#ForzaMilan

Twitter: AdamAstrand

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen