När klockan visar Milan

Landslagsuppehållet är äntligen över och snart drar Serie A igång igen. Snart är imorgon och Hellas Verona står för motståndet.

Vintern är snart här och det med de där kända och uttjatade stormstegen. Det värsta med vintern är inte vad man han ska på sig utan vad man ska ha på sig som inte får dig att svettas i åtta timmar inomhus. Det är en svår balansgång och verkligen ett lyxproblem.

 ***

Hellas Verona är ett exempel på en klubb som har en blandning av skicklighet, tur och effektivitet. Laget har gjort en resa genom divisionerna upp till dansen med de största och bakom denna triumf har Sogliano verkat och medverkat. Tränare Mandorlini har även han en stor del i det hela. Mistern har vakat över laget sedan 2010 och sett till att laget blivit uppflyttade till Serie A från Serie C1 och inte nog med det, han lyckades även hålla laget kvar i Serie A. Det med bravur.

Vi minns nog alla förra säsongens första match. Luca Toni visade hela världen att han höll som målskytt, Abbiati visade sina skills att stå på linjen och fall bakåt och Poli gjorde mål. Mer än så var det inte förutom att Milan förlorade mot en nykomling.

***

Utöver Milans match spelas ett par andra intressanta matcher. Inter tar emot Napoli. Mazzari mot Napoli och Benitez mot Inter. Två defensivt lagda tränare som för tillfället hänger löst. Napolis baksmälla från kvalet till CL verkar ha lagt sig då de vunnit sina två senaste två matcher. Inter har svårt att skapa framåt och Vidic verkar inte ha funnit sin plats i trebackslinjen.

Jag ser Napoli, Inter och Fiorentina som våra främsta konkurrenter om tredjeplatsen och jag tror att det är för tidigt att räkna ut något av lagen.

***

Berlusconi är nära laget och det verkar enligt vissa vara avgörande för bra resultat. Mycket av det som sägs är självklart diplomatiskt snack och spelarna är idag inte bara proffs på sin sport. De är även vältränade att prata med media och allt de säger låter likadant.

Torres sa tidigare i veckan att Berlusconi kan mycket fotboll och jag tvekar inte på den saken. Berlusconi har bossat över en av världens största klubbar i över 20 år och det skulle vara konstigt om han inte kunde fotboll.

Det skulle vara intressant att höra vad spelarna tycker om Berlusconis bunga-bunga fester och skandaler. Det skulle också vara intressant att höra vad Allegri känner för Berlusconi men som vanligt, svaren kommer vara diplomatiska.

***

Hellas Verona står för motståndet imorgon klockan 15.00 på Bentegodi. Det är långt ifrån en given trepoängare men ska man slåss om topplaceringar måste man slå lag som Hellas.

Hellas som förövrigt vann scudetton 1984-85 och som har spelare som Rafel Marquez och Rafel Marques. Bara en sån grej.

***
Twitter: @AbassAlAli

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen