King Kong De Jong

I Nordkorea härskar Kim Jong-un med strikta lagar och hårda metoder. På Milans mittfält finner vi en annan Jong som härskar med hårda metoder- Nigel De Jong.

Parallellen är som ni ser och förstår väldigt långsökt men tanken är närmare teorin än praktiken. De Jong äger mittfältet, det är ingen snack om vem som styr zonen med hårdhandskar, dobbar och gräs.

Igår var han matchens gigant, i mina ögon var han matchens lirare. Menez var inte sämre men har sin fördel i att han spelar i en mer glamorös position. Grovjobbare får aldrig den uppmärksamheten de förtjänar och det är inget konstigt i det förutom att grovjobbarna ser till att de offensiva spelarna kan härja fritt utan att ta defensivt ansvar.

****

De Sciglio har inte gjort mycket i offensiven sägs det. Förutom att han håller tätt bakåt i en kant där de offensiva spelarna gör jobbet, en ytterback behöver inte alltid vara offensiv så länge som anfallet fungerar på den kanten. Som igår, föreställ er ifall De Sciglio också skulle gå all in på offensiven, då skulle vår vänstra kant definiera uttrycket fritt fram.

***

De Jongs kontrakt ska förnyas och förhoppningsvis får han det han ber om men jag skulle även ge honom kaptensbindeln. Det förtjänar han till skillnad från en annan som brukar bära bindeln och det är inte Abbiati. Vem syftar jag på?

**

Twitter: @AbassAlAli

 

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen