Sommarfönstret 2014 – det märkligaste någonsin?

Milan är väl inte känd som världens smidigaste klubb när det kommer till transferfönster, men kan den här sommaren kanske slå någon form av rekord?

Adil Rami gjorde en fantastisk vår i Milano. Trots det använde man sig inte av köpoptionen som fanns med i låne-kontraktet och det slutade med att han faktiskt fick betala en del av sin övergångssumma själv för att hamna i rödsvart på permanent basis.

Biabiany som det tidigare har varit så mycket surr kring hamnade på radarn igen och var klar för Milan under en kort stund. Han poserade för kameran iklädd både tröja och halsduk, men fick klä av sig och ge tillbaka kostymen lika fort igen. Zaccardo bestämde sig för att krångla till bytesaffären och det slutade med att de båda spelarna helt enkelt fick stanna kvar i sina respektive klubbar.

Snacka om att han sköt sig själv i foten där, Zaccardo.

Giacomo Bonaventura dök upp som gubben i lådan och blev klar för Milan på en kafferast – utan läkarundersökningar och allt det andra som i vanliga fall hör till. Galliani kallar den för den mesta unika affären i sin karriär och visst var den märklig?

Cristante lämnade klubben, och till många supportrars förtvivlan handlade den affären inte om en utlåning, utan det blev för en gångs skull en försäljning. Han ville helt enkelt ha mer speltid och det verkar som att det var han själv som pushade för att få gå permanent.

Även Mario Balotelli har spelat sin sista match i Milan-tröjan och den affären splittrade milanisti världen över. En del menar på att det är det värsta som har hänt sedan man släppte Zlatan och Silva, och andra menar på att man nu kan påbörja ett lagbygge. Jag hör till den senare skaran.

Men men. Konstig eller inte, Milans mercato måste ändå sammanfattas som godkänd. Man blev av med en del dödkött och fick in ett antal nya spelare med potential att göra ruskigt bra ifrån sig i Milan-tröjan.

Diego Lopez har redan presenterat sig och känns som en stabil målvakt. En stabil målvakt bidrar även till en stabilare backlinje, och gud vet att det behöver Milan i dagsläget. Han kom dessutom gratis, och gratis är ofta gott. Även Menez och Alex kom gratis och i lånade Pablo Armero har vi en snabb vänsterback.

Jag ser fram emot att få se det här laget spela ihop sig under Inzaghi och jag har äntligen en positiv inställning till framtiden. Kanske kan vi långsamt börja klättra mot toppen igen?

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen