Serie A är en drog

Maskinernas skrap hörs, truckar for fram och tillbaka och alla fotbollsälskare gör sitt bästa för att sänka varandra.

Det är söndag när män och kvinnor i alla åldrar har samlats för att göra sin vardagliga plikt – att jobba. Fotbollen är ett hett ämne, har alltid varit och det är alltid lika underhållande. En del filosoferar utan några kunskaper medan andra gör sitt bästa för att hålla sig utanför. Fotbollens våg är för stark och du sugs in förr eller senare.

Det märks tydligt att hat och kärlek är en skör linje när det vankas Serie A. Hatet mellan Juve och Inter går att ta på även i Eskilstuna. Moggi är helig och Moratti är ärkebiskop… Själv gör man sitt bästa för att inte nämna Berlusconi och bädda för öppet mål. Ja, ni förstår nog vad jag menar.

Klockan slår på 15.00 och alla gömmer sig för att uppdatera sig med livescore och twitter. Cesena 1-0… Jag tittade runt mig och hoppades på att ingen var där, att ingen skulle lägga den vanliga men ack så effektiva piken: bror ni är sämst.

Ett toalettbesök senare och ett snabbt twitterbesök och hatet mot fotbollsspelare Abbiati växte. Bort med telefonen, tillbaka till det roligaste jobbet på planen. Då händer det som får en att glömma Milan och Abbiati.

Inter har gått från att bli sänkta av Gareth Bale till att bli sänkta av Ekdal. Parallellen må vara långsökt men ni fattar. Att Inter blir sänkta är ren glädje för all milanisti, att en svensk får göra hattrick gör saken bara bättre. Länge leve dramatiken.

Klockan är framme vid fyra och jag har aldrig kört snabbare för att ta mig hem. Till varje pris ville jag se en bit av Cesena-Milan och under körningen slogs jag av tanken, är det här så viktigt för mig att jag riskerar mitt körkort eller ännu värre, min och andras säkerhet? Svaret blev glasklart under matchtittandet.

Väl hemma ser jag spelare promenera med bollen, Pazzini kommer in och stångas och slutligen, Zapata får se det röda kortet. Så, jag körde hem i full fart och full av förväntningar och möts alltså av att ingenting händer.

Inga jämförelser i övrigt men det är som att köpa oregano i hopp om att bli hög.

Serie A är en drog.

*****
Twitter: @AbassAlAli

 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen