När kärleken flödar

Mercaton är äntligen stängd och ångesten har släppt. El Shaarawy, Inzaghi och San Siro är som en flod av kärlek som rinner igenom oss fram till nästa match.

Under hela mercaton var jag rädd att Milan skulle tabba sig ordentligt och sälja De Jong. Vår nummer 34 är för mig den givna kaptenen på plan och utan honom hade vi gått en hemsk säsong till mötes.

Istället lämnade en ung och lovande spelare som Cristante och det är inte så kontroversiellt som många tycks tycka. Cristante ville på allvar ta nästa steg i sin utveckling och för det krävdes det speltid. Speltid verkade han inte få av tränaren som har haft honom mest. Gräset kanske är grönare hos Benfica men onekligen är detta en framtida förlust för Milan. Synd att Cristante tryckte på en permanent flytt för jag tror att han kan blomma ut ordentligt.

*****

Mitt i mercatons kaos togs Inzaghis oskuld i Serie A och det scorades på alla sätt och vis. Tre målskyttar, tre mål och tre poäng.

Fansen hade förberett en protest inför matchen, åtminstone till en början. Inzaghi är en älskad man och när han firar på det sättet han gör kan man inte låta bli att le och bli glad. Milanhjärtat har saknat sin röda färg, en färg som fyller sin egna depåer efter helgen.

I tidigare inlägg skrev jag att El Shaarawy-Menez-Honda kan bli en succé och hittills har jag rätt (stolt).

Honda sägs vara seg men det är skillnad på acceleration och uppnådd fart. Ta en titt på första målet mot Lazio och så får ni se en jävligt snabb Honda, när han väl kommer upp i fart är han snabb! Fler exempel är mot Juventus i Trofeo Tim.

*****

Mercaton slutade på ett dramatiskt sätt när Zaccardo gjorde sig omöjlig. Många hatar honom Zaccardo en del idag men sanningen är att det är Gammliani som har gett honom en drömlön.

Jag  hade aldrig vikt ner mig från en sådan lön och klubb i en ålder där ingen vill ha mig förutom som avbetalning. Biabiany är det däremot synd om men som Galliani sa “that’s life”.

That’s life alltså…. Galliani har gjort en del i sitt liv och jag undrar om inte detta var hans sista mercato. För hans skull hoppas jag det, att sluta på topp. Den här mercaton är mer än godkänd.

*****

Twitter: @AbassAlAli

Forza Milan

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen