Inzaghis presskonferens inför Empoli – Milan: “Jag överväger att göra en del förändringar”

Efter helgens tunga förlust mot Juventus stundar en ny Serie A-match redan imorgon, då Milan reser till Toscana för att ta sig an Empoli. Filippo Inzaghi höll idag i den sedvanliga presskonferensen på Milanello, där italienaren hade följande att säga:

“Empoli har gjort tre bra matcher, så vi vet att det kommer bli tufft. De spelade bra i 60 minuter mot Udinese och förtjänade inte att förlora mot Roma, så man bör vara beredd på att ett sådant lag kan överraska. Jag såg att de var väldigt organiserade och springer mycket, att möta dem på hemmaplan kommer att bli lurigt. Vi är Milan, vi är redo och motiverade, och vi måste fortsätta som vi har gjort hittills.”

“Jag tänker inte kommentera vad presidenten sa. Jag är den första som vill ge presidenten och våra supportrar en vinst. Vi spelade med stort hjärta, och att vara på samma nivå som Juventus är kanske att kräva för mycket. Vi ville också stanna på motståndarnas planhalva under 90 minuter men det var inte möjligt. Jag kommer ihåg att vi hade fem skott mot deras tre. Jag måste kolla på vår prestation, och om vi hade fått straff fem minuter från slutet så hade många åsikter ändrats. Vi är inte så långt bakom dem, men nu ligger fokus på Empoli och det är en viktig match. Jag har ett bra lag och jag överväger att göra en del förändringar.”

“Vi tränade imorse och jag måste bestämma vilka som ska starta. Jag vet inte vilka som kommer vara helt återställda och inte, men efter nästa träningspass så kommer det inte vara några frågetecken. Jag vill ha spelare som är pigga och redo att spela, så vi måste noga se över vilka alternativ vi har. Vi har en till match på söndag. Det är alltid jobbigt att spela tre matcher på kort tid. Mentalt sett var söndagens match mot Juventus tuff, eftersom att vi gjorde en fantastisk insats i 70 minuter.”

“Jag skulle säga att Torres och Van Ginkel är redo, de har anpassat sig väl. Senare idag kommer jag bestämma om de ska starta eller komma in från bänken. Vi förlorade mot ett av Europas bästa lag (Juventus), men klubben har alltid stått bakom mig vilket jag är väldigt glad över. Presidenten har många idéer angående hur vi ska spela, och det är inte alltid möjligt att förverkliga dem direkt. Jag är nöjd med vad vi gjorde mot Juventus. Om vi hade vunnit mot dem efter två månader tillsammans hade det varit väldigt bra gjort.”

“Jag har sju anfallare tillgängliga så det finns många alternativ. Om vi hade kommit längre i vårt arbete hade jag kunnat spela med fler samtidigt. Jag kommer att göra mina val inför varje match. Vi har det bästa anfallet i ligan. Torres är en riktig frontman, precis som Pazzini. Vi får se hur vi kan få ut deras maximala kapacitet.”

“Jag har en del alternativ även på mittfältet. Mot Parma sa de att vi spelade bra men försvarade dåligt. I söndags försvarade vi oss bra men spelade dåligt. I Italien är man alltid väldigt petiga. Självklart är det inte lätt att ersätta Montolivo, men Van Ginkel verkar vara en spelare av hög klass som kan spela bollen både långt och kort. Jag tror han kan göra bra ifrån sig. Vi behöver balans och jag lär se över vilka som har återhämtat sig från Juventus-matchen. Några nya fräscha ansikten kanske inte skulle vara fel.”

“Champions League-finalen i Milano är något staden och Italien kan vara stolta över. Vi kommer att förberedda oss så bra som möjligt inför detta. Vi måste fokusera på en match i taget och få kontinuitet i våra resultat. Problemet med Stephan (El Shaarawy) är att han inte spelade under landslagsuppehållet, och fysiskt har han fått betala för det på grund av de tio träningsdagarna han missade. Det var väldigt synd eftersom han var i bra form innan det, förhoppningsvis är han frisk och redo imorgon.”

“Vi har inget att dölja gällande de skadade spelarna. Alla mår bra idag, och om någon vaknar upp imorgon och inte känner sig fräsch så kommer jag meddela det. De enda som inte är tillgängliga är Alex som kommer vara tillbaka nästa match, Diego Lopez och Saponara. Jag kommer att titta till hur Menez mår imorgon bitti.”

Källa: acmilan.com

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen