Berlusconi: “Det finns en ny atmosfär, vi måste fortsätta såhär”

Silvio Berlusconi och Adriano Galliani har uttalat sig angående det senaste runt sommarens transferfönster. Galliani och Berslusconi har sedan 1986 varit bundna till varandra. Galliani har varit Berlusconis högra hand i Milan, och har varit ansiktet utåt då Berlusconi har varit mer som presidenten bakom kulliserna.

Att presidenten inte är närvarande under Milans matcher, träningar samt andra evenemang kan ha påverkat klubben negativt, då beteendet kan verka nonchalant. Självfallet är presidenten väldigt upptagen med andra ärenden som gör att tiden för milan är av lägre prioritet. Eller kan det vara så att det är en strategi från presidenten sida, det får vi nog aldrig svar på. Det vi däremot vet är att respekten för presidenten är stor i Italien och Milan. När väl presidenten besöker Milanello blir han bemött med största uppvaktning, både bland media samt från spelare. Någon sorts av effekt ger det Milan, sen är frågan om det är positivt eller tvärtom. Det man kan konstatera är att besöken har blivit allt fler, vilken kan tyda på att presidenten känner sig stolt över sommarens värvningar. Berlusconi har besökt Milanello tre gånger på tre veckor och enligt Milan Channel talat inför spelarna med ett par väl valda ord:

– Atmosfären har förändrats i Milan, vi har värvat bra och hoppas att fansens negativa attityd kan ändras. Jag har mottagit över hundra hälsningar, gratulationer och önskemål från alla håll om att vi är på rätt väg.

Galliani:

– “Presidentens närvaro är avgörande, Transfers? vi har förstärkt”

– Berslusconis besök är grundläggande och viktig för klubben. Presidenten gillar Torres, han är en extraordinär person utanför planen, men på plan har vi inte sett än. Skulle hans personlighet spegla hans spel på planen skulle det vara fantastiskt. Vi är som sagt väldigt nöjda. Även Bonaventure är en stor person, jag tror att den sista dagen i Transferfönstret har stärkt oss.

Källa: gianlucadimarzio.com

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen