Torres, vem är du idag?

Fernando Torres, mannen på alla Milanistis läppar idag och lär vara det ett tag framöver. Vilken Torres är det man diskuterar? Torres från Atletico De Madrid, Liverpool, Chelsea eller det spanska landslaget och vad är skillnaden mellan dessa herrar i olika tröjor?

Det finns många universitetsprogram som utbildar människor i hur människor fungerar och agerar i olika förhållanden. En människa delas då in i inre och yttre faktorer och tillsammans utgör de den fysiska personen.  Faktorer som bakgrund, familjeförhållanden, språk, land och umgänge tas med i beräkningarna och det ena komplicerar det andra.

Som framtida lärare har jag lärt mig att aldrig döma en människa på förhand förrän något har bevisats.

Torres i Chelsea är och förblir en gåta för fotbollsvärlden. Hur kunde en superhet spelare gå till att vara urusel i ett stjärnspäckat lag som Chelsea? Var det pressen, skadorna eller blev han för nöjd för tidigt? Kan den nya miljön och spelsättet i Chelsea ha påverkat honom?

Vi har sett fler spelare bromsas upp i större/andra lag. En jag kommer på rak arm är Ibrahimovic i Barcelona.

Teorierna är många men jag köper få. En förnuftig människa ska inte bli påverkad av kvällsjournalistik som påstår det ena och det andra. För mig är svaret på gåtan större än att han inte orkade komma tillbaka, att han anslöt mitt i brinnande säsong och skadade sig vilket skapade en uppförsbacke som blev ännu brantare när laget spelade en fotboll som inte gynnade hans spelstil.

Chelsea och anfallare verkar inte vara en bra kombination i allmänhet. Läs Shevschenko, Crespo, Pizzaro, Matej Kezman, Demba Ba, och till viss del Anelka som gjorde en bra säsong först när Drogba skadade sig. Drogba däremot har varit lysnade all the time.

Har ni fler exempel på misslyckade anfallare i Chelsea?

Idag är Torres en spelare i Milans förfogande och inom en snar framtid kan vi avgöra om det är en flipp eller flopp. Fram till det kan vi sitta lugnt i båten och hoppas på att vi inte har en ny Robinho i laget.

Fram till det, välkommen till familjen Torres. Vi är inte vad vi var en gång i tiden men vi har likt dig en historia som sopar mattan med de flesta på den här kontinenten.

Vem är du idag, Torres?

******

Forza Milan e benvenuto Torres!

Twitter:@AbassAlAli

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen