Irritationen som uppstår

Varning! Denna text handlar om Milan och är således representativ för humörsvängningar och obalans.

Att skriva är en frihet, att låta fingrarna dansa över tangentbordet är en frihet som är svårslagen. Det kanske låter skumt i dina öron och det kanske ser skumt ut när du läser detta men vi är alla olika och har olika intressen vilket är enbart tur. Tänk om alla bara älskade samma sak, tänk om alla hade samma intressen som Berlusconi. Den tanken är hemsk.

Många som känner mig irl börjar hitta hit vilket är kul men det har en baksida: man står till svars inför eventuella olikheter. Du som känner igen dig, känn dig träffad, på gott och ont!

Det går inte att undgå att mercaton rör sig mot ett håll i världen. Varje års upplaga är speciell och i år är det mittbackskris överallt. Vi har sett Luiz gå från Chelski för 50 miljoner euro och Vermaalen till Barca för något överpris och fler klubbar behöver just mittbackar (United, Bayern med flera). Men här hänger vi med Mexes, Bonera och Zaccardo som inte lämnar. Zapatas träben borde locka en och annan pirat men det verkar inte heller ske.

*******

Dejan Lovren, på tal om mittbackar, ryktades frenetiskt till Milan en gång i tiden men han valde (?) att gå till Southampton där cashen flödar fritt. Nu får han vara lagkompis med en annan bekanting, Mario Penaltelli.

När vi ändå talar om cash. Milans biljettförsäljning går käpprätt åt skogen samtidigt som tunga löneposter har dumpats. Jag vågar inte uttala mig om ekonomi men att den är ansträngd är nog bara förnamnet. Samtidigt är det viktigt att nämna att klubben inte bär på tunga skulder och därför tror jag att Berlusconi inte valt att sälja klubben, ännu.

******

Jag blir bara mer och mer irriterad ju längre mercaton sträcker sig. Menez, Alex och Diego Lopez kom gratis men jag har svårt att se att det är Milans förtjänst helt och hållet.

Menez och Alexs kontrakt gick ut vilket öppnade upp för tidiga anslutningar. Diego Lopez köptes ut av Real Madrid vilket underlättade även hans relativt tidiga anslutning mätt i Milan-mått. Hur länge kan man förlita sig på samma strategi?

På andra sidan ekvationen finner vi ett par ljusglimtar. Nocerino, Birsa, Matri, Robinho, Constant och Amelia är spelare som aldrig höjde oss mer än ett par enstaka gånger under förra säsongen. Dessa har lämnat och det får ses som ett positivt tecken. Det går såklart att diskutera hur och varför dessa spelare värvades och vilka löner de fick men den diskussionen är tyvärr uttjatad. Dessutom är svaret mer komplicerat än bara Galliani. För att lösa den ekvationen måste flera faktorer tas i bejakande, faktorer som tradition, varumärke, tillgänglighet och scoutning.

En annan som precis lämnat är Balotelli och det är ett hett diskussionsämne. Ju mer jag hör och läser blir jag bara mer osäker på vad jag ska tycka men en sak är säker.

Milans spel utan den herren verkar vara mer hungrigt, snabbt och fler spelare får skina. El Shaarawy och Menez visade under cupen att de är redo att axla rollerna som nya fanbärare offensivt och Honda verkade också vara pånyttfödd. I en gamma artikel efterlyste jag snabba yttrar som han kunde lägga bollar på. Idag har vi två i Menez och El Shaarawy. Lägg till att laget som helhet får ta mer ansvar att skapa chanser och du ser att detta kan gå vägen.

*******

Chelsea vägrar sätta in en köpoption på Van Ginkel vilket betyder att de tror på spelaren. Av det jag har läst har en stor potential att bli en framtida superstjärna på mitten då han har kapaciteten att vara en tvåvägsmittfältare av högsta rang. Däremot är det skrämmande att Milan ska hålla på att låna spelare utan köpoptioner. Det sänder signaler till världen att vi kan tänka oss vara en farmarklubb.

Det är som låna en snygg och häftig bil för att imponera på sina polare för att sedan återgå till en Nissan.

Samtidigt förstår jag Chelsea då Milan har på senare tid visat en tendens att jävlas med den SATTA övergångssumman. Jag tänker då främst på Rami och Taarabt….

Jag blir bara mer irriterad vilket är enbart positivt. Jag bryr mig om klubbens ‘ansikte’ utåt.

******

Här är ett exempel på en kommentar från två roliga polare:
kimo

Forza Milan

Twitter: @Abassalali

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen