Inzaghis presskonferens inför Champions Cup: “Vi är AC Milan”

Milan-spelarna lämnar Milano idag för att åka till USA och delta i försäsongs-turneringen Champions Cup. Det blir Filippo Inzaghis första matcher som tränare mot större lag och han höll en presskonferens tidigare idag där han talade om träningsmatcherna, de unga spelarna och målen för klubben. 

– Jag är nöjd med arbetet vi har gjort hittills. Vi jobbar hårt och spelarna tar åt sig vad vi gör på träningarna och använder sig av det i spelet, jag ser stor professionalism. Det är för tidigt att döma vårt arbete, vi måste få mer tid. Men den nya atmosfären hjälper oss att jobba hårt och det finns en bra kämpaanda.

– Vi måste fortfarande förbättra oss, både personligt och som grupp. Vi kommer att möta hårt motstånd, men vi är AC Milan. Vi måste göra bra ifrån oss och lämna bra avtryck. Abate och De Sciglio har återvänt tidigare än väntat, Balotelli bad om en personlig tränare och resten av spelarna som spelat VM är redan i New York i god form och är peppade. Det är väldigt bra tecken.

– Framför allt vill jag ha en stark trupp, det är det viktigaste för mig. Jag var väldigt glad att se att spelarna tog åt sig av övningsmomenten och satte in dem i match-sammanhang. Vi är på väg tillbaka. De första matcherna har vi spelat 4-3-3 men vi kommer att testa andra formationer framöver och jag kommer att se till vilken trupp vi har att jobba med.

– Middagen med presidenten, Galliani och Barbara var trevlig. Det finns en stark vilja att göra bra ifrån sig och Galliani talar mycket om transfermarknaden. Om några spelare anländer så skulle det vara bra, annars klarar vi oss ändå med kvaliteten vi redan har. Vi har bra unga spelare och Milans framtid är säker. Balotelli är en viktig spelare, jag vill lära känna honom och ta reda på hur han kan hjälpa oss ännu mer. Jag dömer inte spelare innan jag känner dem. För mig är han en talang och jag vill få ut det bästa av honom.

– Vi måste vara smarta med Mastour och inte sätta för mycket press på honom. Han måste få bli man först, sen kan han bli en fantastisk spelare. Han har bra egenskaper, men han är bara 16 år gammal så vi måste ta det lugnt. Vi får inte glömma bort Mastalli, Modic, Simic, Pinato och Benedicic, men vi måste ge alla tid att mogna i fred. Cerci är en Torino-spelare, vi har bra anfallare och det är inga problem för dem att spela ihop. Juventus kommer vara det laget som alla måste slå, trots att Conte som är en fantastisk tränare har lämnat dem. Jag hoppas att han tar över landslaget. Milans två anfallare kommer att vara Balotelli och Pazzini, de har samma karaktär men är ändå ganska olika. Vi känner oss lugna.

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen