Tack Kaká

Idag blev det officiellt att Ricardo Izecson Dos Santos Leite eller rättare sagt Kaká lämnar Milan för andra gången i sin karriär. Sonen som hade hittat hem igen lämnar efter en säsong. Ett farväl som är smärtsamt trots förutsättningarna.

För lite mindre än ett år sedan återvände Kaká till Milan efter några tunga säsonger i Real Madrid-tröjan. Få blev nog gladare än mig när han kritade på kontraktet. Det var en period i mitt liv där jag hade en del motgångar, men tanken av att få se Kaká på Milanello och San Siro igen gjorde livet lite lättare för stunden.

Han var min favoritspelare när jag var liten och det är han fortfarande. Jag minns när jag var på Milanoderbyt 2009 i februari månad. Drömde om att få se Kaká spela i verkligheten. Vad händer? Jo, givetvis skadar han sig några dagar innan matchen. Istället fick jag se Beckham, Maldini, Pato, Ronaldinho och Seedorf. Inte illa pinkat det heller. Blev inte värre när jag träffade hela spelartruppen några dagar efter. De skulle flyga till Tyskland för match i UEFA-cupen mot Werder Bremen. Dock var Kaká fortfarande skadad, men det är en annan historia.

Några månader senare beger han sig till Real Madrid. Ett otroligt jobbigt besked. Killen som vann guldbollen två år tidigare och hade lett Milan till en Champions League-titel lämnade nu för marängerna. Dock hade jag känslan inom mig att han en dag skulle återvända till hans hem i Milano. Det lindrade smärtan.

Fyra år senare gjorde han det. I början av september var han tillbaka och folk tvivlade på hur bra han verkligen var. Svaret blev väl sådär. I många matcher blev jag besviken på min idol, men han glimtade till emellanåt. När jag såg Milan-Fiorentina på plats med mina skribentkollegor i höstas blev det tydligt hur mycket Kaká brinner för Milan, vilket hjärta. Den här säsongen fick Kaká göra sitt 100:e mål i Milan-tröjan och 300:e match för klubben. Två imponerande milstolpar.

Hans nettolön på fyra miljoner euro per säsong spenderar Milan förhoppningsvis på framtidsspelare. En Iturbe tackar jag inte nej till, men det känns som att Galliani lika väl kan ge Constant en löneförhöjning för de pengarna. Kaká kan inte uppnå mer mycket mer i Milan-tröjan. Han har dessvärre gjort sitt och dags att ge plats för de yngre, men vet ni varför hans avsked gör mer ont den här gången än den förra? Jag kommer aldrig få se min idol igen iklädd en Milan-tröja på San Siros gräsmatta. Aldrig igen. Vem vet ifall brasilianaren återvänder som tränare en dag och får sparken efter ett halvår?

Tack Kaká för dina 104 mål.
Tack Kaká för dina 307 matcher för klubben.
Tack Kaká för att du fick mig att älska fotboll.

Per Normann

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen