Gästkrönika: Kaká tack för allt du gjort för mig

Malcolm Jobe-Mulla, blivande krönikör på MilanSverige, skrev nyligen en krönika om sin barndomsidol Kaká som nu ser ut att vara helt klar för spel i amerikanska MLS. Läs hans första krönika och minns vilken stor och viktig spelare Kaká har varit för AC Milan.

Farväl, farväl ännu än gång min älskade Kaká. Ricardo Izecson dos Santos Leite är namnet på den barndomsidol som lämnar mitt kära Milan, mannen med tröjnummer 22, Kaká.

Jag sitter här i min säng en timme efter midnatt, på tv:n spelas världsmästerskapsmatchen mellan Grekland och Japan, dock så har jag förlorat allt mitt intresse för denna match. Detta på grund av vad jag nyligen läst på twitter, att Kaká snart lämnar Milan för äventyr i Orlando City och MLS. Trots att jag själv velat att Kaká ska lämna i förmån för yngre spelare att träda fram känns det sorligt, smärtfyllt och tråkigt.

Mannen som varit en sådan förebild för mig och många andra under sin storhetstid i Milan, speciellt under den dundersäsong han hade 06/07. Just denna säsong vann Milan sin sjunde Champions League titel, dock var det inte det som var det bästa med denna säsong för mig. Det mest betydelsefulla detta år var att Kaká växte som spelare, vilket resulterade i att min kärlek för honom förstärktes något enormt. Personligen var det flera saker som var fascinerade med Kaká, och en var hans spelstil. Gång på gång lyckades han överlista sin försvarare med sin spelintelligens, snabbhet och teknik. Han hade sedan länge varit min förebild, och jag kommer aldrig att glömma bort glädjen som växte inom mig när han satte 1-0 målet mot Manchester United i Champions League semifinalen. Jag kan kolla på det där målet tusentals gånger och fortfarande bli lika glad över vår Kaká, när han springer ner mot hörnflaggan och Curva Suds läktare med händerna upp mot skyn. Under samma sekvens exploderar hela San Siro av glädje och den kände Kaká låten skanderas över hela arenan, ”Siam venuti fin qua, siam venuti fin qua per vedere segnare Kaká”. Den hymnens rätta översättning är ”vi har kommit hit, vi har kommit hit för att se Kaká göra mål”.

I matchen mot Manchester United satte Kaká satte djupa avtryck i mitt Rossoneri-hjärta, speciellt på hur jag reagerade när Manchester City nästan värvade vår nummer 22. Jag minns hur jag grät när jag fick reda på detta och jag bad till högre makter om att han inte skulle lämna. Gudarna svarade på min bön. Han fick vara med oss ett litet tag till innan han emot sin vilja begärde sig av till Madrid för spel i Real Madrid.

Till säsongen 13/14 återvände vår kära Ricardo Izecson dos Santos Leite till Milan för att bara efter en säsong vara på väg bort igen. Det sägs att han ska lånas ut till hans moderklubb Sao Paolo för att sedan flytta permanent till Orlando City i mars 2015. Vad som än händer med Kaká är jag för evigt tacksam det han gjort för Milan.

Farväl, farväl ännu en gång min älskade Kaká.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen