Matchrapport: Milan-Sassuolo 2-1

Sista matchen på säsongen. En sista match som fortfarande kunde gälla något. Uppladdningen hade mest handlat om dom nya tröjorna som skulle ha premiär, Sharaawys återkomst, inbrottet hos Balotelli och uttagningen av den femtonåriga talangen Mastour. Det talades även om att om Milan missar chansen att ta en Europa League-plats skulle det innebära att Seedorf  skulle få avgå.

Med andra ord så handlade uppladdningen om så mycket annat än matchen vilket gjorde att det var svårt att förutspå Milans spel och taktik.

Milan kom till spel med detta lag:

Abbiati, De Sciglio, Rami, Mexes, Constant, De Jong, Muntari, Montolivo, Kaka, Taarabt, Pazzini.

Sassuolo med detta:

Pomini, Mendes, Ariaudo, Cannavaro, Longhi, Chibsah, Magnarelli, Missiroli, Zaza, Berardi, Sansone.

Matchen:

“01.40: Spelet hinner knappt komma igång förrän Muntari laddar och skjuter ett superskott i stolpe in. 1-0!

Sassuolo har hög press vilket gör att spelet böljar mellan straffområdena innan till slut Milan etablerar sitt passningsspel och kontrollerar därmed matchbilden.

“8: plötsligt får Sassuolo ett superläge när den rutinerade Cannavaro nickpassar till Ariaudo som står ensam med Abbiati. Tur för Milan att mittbacken försökte med en volley vilket misslyckades och bollen flög högt över.

Milan tar över spelet helt och hållet och bollinnehavet växer betydligt. Milan skapar inga jättelägen men både ett skott från Pazzini och sedan ett skott från Kaka skulle med lite flyt kunnat studsa in.

20” Det ser ut som Milan ska få ett drömmål till när Rami får till en skottpass till Pazzini som i en rörelse vänder bort sin försvarare och trycker upp bollen i krysset. Men.. Pazzini stod offside och domaren dömer korrekt bort målet.

“26: I avsaknad av Balotelli och Honda får en frispark i bra läge slås av en hungrig De Jong. Bollen går via muren och ställer målvakten. 2-0! I tjugosjunde minuten gör De Sciglio ett skottinlägg som tvingar målvakten att tippa den till hörna. Sedan spelar Milan av halvleken utan att det uppstår några särskilda chanser ochTaarabt dribblar sig runt på mitten utan att någon Sassuolo-spelare får tag i honom.

I andra halvlek samlar Sassuolo laget mer och sänker pressen mot Milan. Däremot gör det att dom istället går på egna längre anfall och skapar hörnor och halvchanser.

“54: Sassuolo ställer om snabbt med en långboll till Zaza som tar ner och ska skjuta då Rami kastar sig fram och petar undan bollen.

“61: En nytänd Shaarawy gör en Shaarawy.. det vill säga stannar upp med bollen på vänsterkanten för att sedan ta fart och vända inåt straffområdet och avlossar ett farligt skott som målvakten styr ut till hörna.

Både i den åttionde och åttioandra minuten får Sassuolo bortdömda mål för offside. Mål nummer två kanske borde ha tillåtits men Sassuolo får sedan sin kompensation.

I den åttioåttonde minuten gör De Sciglio en fin brytning i eget straffområde där han tar både boll och spelare. Domaren dömer dock straff och rött kort. En straff som Zaza sätter.

Matchen avslutas med att Shaarawy kommer loss och blir kapad. Nästan straff för MIlan, men tre poäng ändå. Tre poäng som tyvärr inte spelade någon större roll.