Matchrapport: Milan-Inter 1-0

Milano derby, Derby della Madonnina, Derby di Europa League. Det har gått mer än 50år sedan båda Milanolagen var utanför Europa-spel samtidigt. I år kan det hända igen men Milan är ett steg närmre Europa.

Storslagna San Siro med storslagna Milan och Inter kändes intestorslaget. Fansen på läktarna gjorde inte allt för att det skulle vara ett lika hett derby som vanligt. Fansen ville återigen protestera mot klubben men under perioder av matchen kände man igen Curva Sud. Det har handlat om så mycket annat än det sportsliga i år för båda klubbarna och det kändes på atmosfären på arenan. Två sargade fiender skulle tejpas ihop för en sista kamp innan en sommar av förnyelse kan ta vid.

Startelvor:

Milan: Abbiati, De Sciglio, Mexes, Rami, Constant, Montolivo, De Jong, Poli, Kaka, Taarabt, Balotelli.

Inter: Handanovic, Rolando, Samuel, Ranocchia, Nagatomo, Cambiasso, Hernanes, Jonathan, Palacio, Icardi.

Matchen:

Inter börjar bäst men Milan styr sedan spelet utan att skapa några egentliga chanser. Närmast en chans är Balotelli med ett bra skott som Handanovic räddar. Ett skott som avlossats efter signal ändå.

16″ Inter är nära att komma runt Milan några gånger och till slut kommer Nagatomo förbi en passiv De Sciglio. Nagatomo slår ett hårt inlägg som Abbiati kommer först på och läget är avvärjt.

Efter ungefär 20 minuter böljar spelet fram och tillbaka, men Milan hittar sedan sitt passningsspel och Taarabt får mer boll.

24″ Taarabt driver fram med bollen och slår en passning mellan Rolando och Samuel och når De Sciglio på kanten. De Sciglio väljer att skjuta men bollen hamnar på “fel” sida av gaveln.

36″ Matchens största läge. De Jong krigar till sig bollen mot Jonathan i eget straffområde. Sedan slår han en lång boll på den attackerande Kaka som blir ensam mot två försvarare. Han skjuter på halvvolley i ribban!

Halvleken avslutas med att Taarabt gasar ut på högerkanten och slår ett inlägg över hela Inters backlinje och tillsynes alla Milanspelare. Men på bortre delen av straffområdet når Kaka bollen och skjuter den högt över.

0-0 i halvlek.

Andra halvlek är statisk och det blir få chanser.

58″ Mexes kommer högst på en hörna men bollen går utanför.

I 65e minuten slår Balotelli en pressad frispark in mot målområdet. Först på bollen blir en taggad De Jong som stenhårt nickar in 1-0! Hela laget samlas vid Milans kurva för att hylla målskytten.

Milan har kontroll på andra halvleken och Inter lyckas bara styra spelet korta perioder.

Matchen slutar 1-0