AC Milan 2013/14: Säsongsammanfattning

En riktigt tung säsong som ändå avslutades på ett helt okej sätt. Trots den tunga hösten har jag bestämt mig för att sammanfatta säsongen, det bästa och det sämsta!

 

SÄSONGENS: 

  • Spelare: Nigel de Jong. Utan tvekan den bästa spelaren denna säsongen. En slitvarg utan dess like, ger aldrig upp, oavsett resultat eller minut. Den enda spelare som faktiskt varit bra under hela säsongen.
  • Nigel+De+Jong+AC+Milan+v+Juventus+FC+Serie+C2gpztTwziDlFlopp: Tyvärr, El Shaarawy. Tar emot, men han har vart skadad i princip hela säsongen och därmed knappt spelat. Ska dock tilläggas att när han väl spelade, så visade han, likt de Jong upp en kämpaglöd man blir glad av att se!
  • Mål: Finns ett par snygga att välja mellan och jag har valt tre stycken, inte bara snygga, utan även mål som har betytt lite extra, här kommer mina tre favoritmål från säsongen utan inbördes ordning:
De Jongs vs Inter – Första derbyvinsten sedan 2011: https://www.youtube.com/watch?v=ibjtzQC8-GI
Mario Balotellis vs Bolgona: https://www.youtube.com/watch?v=csXuPlxUvXY
Kaká vs Lazio – Hemvändarens första mål – Grande Kaká: https://www.youtube.com/watch?v=gN5VCxSi0ts
  • Ögonblick: Även här finns det flera, så jag har valt två stycken. 

1. Kakás återkomst. Vilken dag det var, min idol, anledningen till att jag började älska Milan, var tillbaka i klubben OCH han var inte så dålig som alla sa, han tillsammans med de Jong var i princip de enda som visade hjärta under hösten.

2. 0-0-matchen mot Ajax. En ganska dålig match, men spännande, jobbig och en ren terror i 90 minuter, matchen mot Ajax när kapten Montolivo var avstängd. Vilken match, men vi klarade oss och tog oss till Champions League slutspel.

  • Överraskning: Adel Taarabt, det var inte många som var glada över hans ankomst efter vad han tidigare har sagt om Milan, men han visade oss alla att vi kunde sluta tvivla. Han kom till Milan och hade lekstuga med ytterbackarna i Serie A. Med fart, teknik och spelförståelse var han en av Milans bästa spelare under våren.
  • Match: Derby della Madonnina 2014, 1-0-vinsten. Första derbyvinsten sedan 2011.

Snart är det Mercato och även VM. Denna säsong blev inte som vi hade tänkt oss, men i med och motgång Forza Milan och nu blickar vi vidare mot nästa säsong!

 

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen