Seedorfs presskonferens inför Roma – Milan: “Vi åker till Rom med vetskapen om att vi är i bra form”

Clarence Seedorf talade idag till den samlade pressen på Milanello inför morgondagens möte med Roma på Stadio Olimpico. Det här är vad Milan-tränaren hade att säga:

“Vi åker till Rom med vetskapen om att vi är i bra form. Jag har stor respekt för Rudi Garcia och hans lag. Han gör sin första säsong som tränare i Serie A och försöker att införa sina idéer och tankar. Det blir svårt att stoppa dem om inte alla hjälps åt. Vi måste spela som ett lag och genomföra matchen på vårt sätt.”

“Äran för de senaste fem vinsterna går till spelarna som har visat att de vill ta sig ur den negativa perioden. Vi vill förbättra oss ytterligare innan säsongen tar slut. Vi måste fortsätta med det vi har gjort under de senaste fem matcherna.”

“Innan jag bestämmer mig för vilka som startar imorgon så måste vi se i vilken form alla spelare är i. Laget har hittat sin identitet och vi har chansen att bevisa det mot ett bra lag.”

“Jag har ett bra förhållande med Arrigo Sacchi, och det är alltid trevligt att träffas och höra honom prata om fotboll och andra ämen. Dessa besök är bra då jag lär mig mycket och får erfarenhet på köpet.”

“Mattia De Sciglio är tillbaka från en skada som hållit honom borta från spel i tre veckor, och han har inte varit tillgänglig för mig på länge. Han är en väldigt viktig spelare och det finns inte några problem med honom. Taarabt gör väldigt bra ifrån sig och han visar generositet och tillämpning. Han vet att det inte är upp till honom att lösa allting. Jag har noterat hans balans och klarhet på planen.”

“El Shaarawy har inte spelat på 7 månader och vi måste försäkra oss om att han är i bästa möjliga form för att göra comeback. Jag tror att han kommer vara redo snart. Vi vill att han först spelar minst 70 minuter med Primaveran, men samtidigt vill vi inte ta några risker för en spelare som är så viktig för Milan och det italienska landslaget.”

“Vi har alltid tagit en match i taget och nu fokuserar vi på morgondagen. Alla inom klubben jobbar bra tillsammans. Jag har varit aktiv inom fotbollen i 22 år och dessa utmaningar är glädjande. Jämförelserna med Ancelotti är lite pinsamma för mig. Jag har just påbörjat min tränarkarriär medan han varit med länge och vunnit allt som går att vinna.”

Källa: acmilan.com

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen