Rödsvarta ådror, Seedorf och Ibras förlust (?)

Klockan ringer,vaknar med ett blandat humör. Men vad spelar det för roll? Skyldighet…

Matlåda, rätt kläder, bilnycklar, check! Vägen till jobbet är densamma. Vart har jag ställt min bil nu igen? Ahh där är du! Höger vid korsningen, raka vägen fram till den första av många rondeller. Raksträcka ut mot den stora vägen. Trafikljus, cyklister och en massa stress. Alla trängs och alla vill hinna. Till slut hinner alla och man samlas på en plats man ska spendera de närmaste nio timmarna. Jobbet har blivit en rutin även fast det finns de som säger att jobbet ska tas på största allvar. Du gör din dag! Den har man hört…Den här dagen är annorlunda.Det var ett möte mellan två fotbollslag igår och jag tillhör den förlorade sidan.

Det är din tur att stå i skamvrån. Det är din tur att ta emot verbal stryk. Idag är det din tur att smaka på förlustens baksida. Ta emot med stolthet.

Här finns människor från alla världens hörn och alla strävar för att uppnå det mest grundläggande i livet; mat på bordet och pengar för att röra sig. Alla har sin specifika uppgift. Det är en otrolig plats blandat med mänsklig och mekanisk kraft. Alla rör sig i ett specifikt mönster. Till och med de som tror de är fria (chefer, gruppledare) har en uppgift att utföra och skyldigheter att förhålla sig till . De är inte friare och absolut inte bättre än dig. Tvärtom, deras hugg i kanten är deras roll att bestämma över andra.

Milan behöver ingen som försvarar dess heder, Milans historia talar för sig själv, Milan var Milan före mig och er och förblir Milan efter min och er död. Idag är dock ett undantag och hårt ska mötas hårdare. Att påpeka fakta är en sak, att prata om det tydliga är en annan men att påstå saker ur tomma intet är precis som det är, det är ogenomtänkt. Säsongen är på väg mot sitt slut, det är fakta. Milan har underpresterat sett till fansens och omvärldens förväntningar, det är det tydliga. Milan behöver nya anfallare, Milan måste skärpa sig, Milan är sämst, Milan är kaos, Balotelli passar inte in, varför värvas inte han den där? Det är prat ur tomma intet.

Känslorna som en klubb medför är obeskrivliga. De är inte livshotande men visst fan är de lika jobbiga ändå. En förlust är okej. Två förluster i rad är på gränsen. Att förlora för att laget framför är bättre är också okej. Att däremot förlora sin vinnarmentalitet och vara underdogs mot diverse mindre distriktslag i trångbodda Italien är inte okej!

På jobbet vandrar tankarna åt alla möjliga håll. Oftast drömmer man bort sig till ett annat land. Helst Italien där man får se och uppleva passionen för Il Calcio. Helst till et fullsatt San Siro och uppleva den sprudlande atmosfären. San Siro gapar tomt, den måste matas med glädje.  Alla lag har sin svackor. I år har hjulet fastnat på oss. Vi är offren för segerns utebliva sötma. Ta emot med stolthet.

Du har som skyldighet att ta hand om din hälsa. Kroppen tar emot stryk varje dag. Den psykiska delen är svår då känslor tömmer en på energi. Hur brukar ni vakna efter en förlust kontra en vinst? Skillnad? Vi har rödsvarta ådror!

[divider]

* Man brukar säga att ingen tränare är en riktig tränare om han inte sparkas två gånger. Rolando Maran från eller var från Catania har sparkats två gånger under samma säsong. Våra nästa motståndare är just Catania och de ska helst efter matchen förbli elefanter och inte flyga i hybris.

** Kan man säga att ingen är en riktig Milanspelare om man inte skadar sig? Eller vad säger du Honda? Silvestre får inte svara på frågan!

*** Seeforf, come stai? Du kom som en frälsare. Du vann ett par matcher men spelade dåligt. Spelade riktigt bra men förlorade riktigt viktiga matcher. Du blev utskälld och fick en tid på dig att reparera skadorna. Du repade skadorna och har satt ett säsongsrekord, tre vinster i rad och har chansen att gå för fem vinster i rad. För inte längesedan riskerade just du att vara den första tränaren att förlora fem matcher i rad.  Lyckas han uppnå fem vinster i rad? Fler?

**** En ny Kaka till klubben i form av Azmoun. Det luktar flopp.

***** Bättre lycka med kusinen? Emanuelssons kusin lär inte börja på en uppförsbacke.

****** Har Zlatans bror avlidit? Det surras i olika sociala medier och forum att Ibra har förlorat sin bror. Ska vi visa empati eller sympati? Vad är skillnaden? Kan ni skillnaden? (läraren i mig lever…)

[divider]

I mitt första inlägg skrev jag att jag kommer uppdatera bloggen flitigt. Jag tror att jag får äta upp mina ord.

A dopo!

 

//

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen