Bonera i lång intervju om Balotelli, Seedorf och VM i Brasilien

I en lång intervju med La Gazzetta dello Sport så har Milans mittback Daniele Bonera talat om förväntningarna på Mario Balotelli, Clarence Seedorf som tränare för Milan och drömmen om att representera Italien i det kommande VM-slutspelet.

32-åringen har missat stora delar av säsongen på grund av en knäskada, men är nu tillbaka och har stått för ett par imponerande insatser på slutet.

“Vad år 2014 betyder för mig? Viljan att klättra uppåt i tabellen med Milan, resten får man ta på köpet.”

“För tre månader sedan så hade jag en fraktur i knät, och om någon hade frågat mig om VM var aktuellt då så hade jag brustit ut i skratt. Nu kanske jag kan le åt det istället. Cesare Prandelli var min tränare i Brescia, så han känner mig väl och vet var han kan hitta mig. Om han vill att jag följer med till Brasilien så är jag redo.”

Boneras lagkamrat i Milan, Mario Balotelli, förväntas vara Italiens stora stjärna i turneringen, trots att hans ojämna spel fortfarande är ett problem.

“Om 2014 kan vara Balotellis år? Allt hänger på Mario. Jag tror att det är dags för honom att bevisa hur bra han verkligen är.”

“Skador är en starkt bidragande orsak till de senaste månadernas dåliga resultat, men det får inte användas som en ursäkt. Samma sak gäller för situationen inom klubb-ledningen. Tyvärr så skedde alla ändringar samtidigt som resultaten gick emot oss. Vi är alla medvetna om att vi värda mer än så här, och vi har en halv säsong på oss att bevisa det.”

Massimiliano Allegri har bekräftat att han lämnar Milan efter att säsongen är slut och Clarence Seedorf är favorit till att ersätta 46-åringen, trots att han fortfarande är aktiv som spelare i Botafogo.

“Clarence var min lagkamrat och vi hade platserna nära varandra i omklädningsrummet under många år. Jag kan bara bedöma hans insatser som spelare. Som tränare är han ett mysterium. Det finns exempel på spelare som direkt efter sin karriär lyckats bra som tränare, bland annat Roberto Mancini.”

“Allegri tog med sig en känsla av balans, då han aldrig ändrade inställning oavsett om vi vann eller förlorade. Jag förstår att många fokuserar på den senaste tidens misslyckande, men man får inte glömma bort de senaste tre åren. Allegri har gjort ett bra jobb.”

“Om jag kommer bli tränare? Jag vet inte riktigt, det är inget beslut jag kommer att ta ännu. Jag har ett kontrakt som sträcker sig till 2015 och om jag ska vara ärlig så vill jag spela längre än så.”

Källa: football-italia.net

 

 

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen