Inför Inter-Milan: Milan Sverige blickar tillbaka på tidigare derbyn

Om exakt två dagar, 2 timmar och 45 minuter är det avspark i ett utav världens största derbyn, Derby della Madonnina. Milan mot Inter på San Siro. Vi på Milan Sverige tar därför tillfället i akt och blickar tillbaka på gamla härliga derbyminne. Det är fem skribenter som har valt ut just sitt favoritderby som ligger de varmast om hjärtat.

Asir Hawrami: Mitt favoritderby är från 2008 när Milan vann med 1-0, efter ett nickmål av Roanldinho. I laguppställningarna hittar vi Maldini, Zanetti, Sheva, Kaka, Zlatan, Adriano. Varför? Det var en mycket svängig match med många målchanser. Det var nog Ronaldinhos mål som drog mig till att tycka om denna spännande derby. Ronaldinho skickar en långpassning till Kaka nästan från halva plan, hinner sedan springa upp, Kaka ser löpningen och lägger bollen perfekt på Ronaldinhos huvud som han nickar in hur snyggt som helst.

David Vukovic: Mitt favoritderby är från 2011 när Milan vann med 3-0. Varför? Inter som bara plockar poäng efter poäng och kommer allt närmare oss som ligger 1:a i tabellen, när de slutligen endast har 3p kvar till oss är det dags för derby, utan Zlatan till Inters fördel. Men det spelade ingen roll, för vi hade Alexandre Pato. Det är det som faktiskt gör detta derbyt extra speciellt för mig, att en utav mina favoriter i Milan får göra en sån match, i ett derby efter alla skador. Milan vinner med 3-0 och Alexandre Pato hade show. pato

Bruno Fresia: Jag har samma som David 3-0, 2011. Varför? Det kändes som att de va rycket mot ligatiteln och dessutom var det extra skönt att Pato som hade varit skadedrabbad fick avgöra med två mål. Även skönt att krossa Leonardo efter att han svikit oss 

Noor Muselm: 3-0 vinsten mot Inter 2011 är mitt favoritderby också. Varför? För att min favorit Pato som varit skadedrabbad fick sänka Inter på Zlatans frånvaro med två mål. Vi var ett steg närmare Scudetton medans Inter och svikaren Leonardo var två steg bort.

Patrik Meleri: Jag måste nog också säga 3-0-vinsten 2011. Varför? Hade inga större förhoppningar på matchen i och med att Zlatan var avstängd, men Milan spelade verkligen som en sammansvetsad grupp och visade att laget går före jaget. Att en av mina favoritspelare på den tiden, Pato, fick göra två mål var kryddan på moset!

Vi verkar vara ganska eniga, de flesta här på Milan Sverige tycker att 3-0-vinsten 2011 är ett derby att minnas, men även matchen 2008. Här är i alla fall ett par härliga klipp från de matcherna och vi hoppas förstås på liknande scenario på söndag. 

Milan 1-0 Inter – 2008:

Milan 3-0 Inter – 2011: 

Milan 3-0 Inter, Crudeli show: 

 

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen