Införrapport: Chievo-Milan

Jag tror att vi kan förvänta oss en tuff match i Verona imorgon eftermiddag när Milan gästar Chievo. Båda lagen ligger risigt till och “kämpar för sin överlevnad”.

Milan: Kommer från två förluster i rad, först hemma mot Fiorentina i Lördags (0-2) och sedan borta mot Barcelona i Onsdags (3-1). Skadekriser, bedrövligt försvarsspel och dåligt självförtroende är vad som har präglat Milans säsong hittills. Man ligger på en elfte plats i ligan med bara några poäng ner till nedflyttningsplats när vi går in i omgång 12 och Milan har därmed gjort sin sämsta säsongsinledning på 20 år.

Det bådar inte heller gott att Milan inte har lyckats få med sig mer än två ynka poäng på bortaplan hittills i år. Men å andra sidan så har Chievo en enda hemmavinst, så är det någon gång det är dags att börja vinna borta så kanske det är imorgon?

Skador/avstängningar: Pazzini, El Shaarawy, Silvestre, De Sciglio, Amelia och Nocerino är kvar på skadelistan inför morgondagens match. Balotelli har gjort en Balotelli och är avstängd.

Montolivo, Zapata och Muntari är ett gult kort var från avstängning.

Trolig startelva (4-3-3): Abbiati; Abate, Mexes, Zapata, Emanuelson; Montolivo, De Jong, Muntari; Birsa, Matri, Kaka

Chievo: Har endast lyckats vinna en enda match än så länge den här säsongen och kryssat två, därmed ligger man sist i ligan med bara fem poäng. Dock så har man försvarat sig bra i sina senaste matcher, allra senast mot Bologna då man lyckades hålla nollan och få med sig en poäng hem. De är förmodligen sugna på fler poäng än bara ett imorgon.

Skador/avstängningar: Calello, Claiton och Bentivoglio finns med på Chievos skadelista, ingen spelare är avstängd.

Radovanovic och Sestu är varsitt gult kort från avstängning.

Trolig startelva: (3-5-2): Puggioni; Frey, Dainelli, Cesar; Sardo, Radovanovic, Rigoni, Hetemaj, Dramè; Paloschi, Pellissier

Håll ett extra öga på: Förutom Kakà som nästan är självskriven under denna kategori just nu så skulle jag vilja säga De Jong. En av få spelare som har hållit hög och jämn standard genom alla matcher den här säsongen.

Spelare mellan lagen:

Milan: Kevin Constant (Chievo Verona säsongen 2010/2011).

Chievo Verona: Alberto Paloschi (Milan från 2002 till 2008), Claiton (Milan från 2002 till 2004 dock utan några officiella framträdanden), Matteo Ardemagni (Milans ungdomslag och Coppa Italia debut den 29/11/2005).

Milans fem senaste matcher: 
Juventus-Milan 3-2
Milan-Udinese 1-0
Parma-Milan 3-2
Milan-Lazio 1-1
Milan-Fiorentina 0-2

Chievos fem senaste matcher:
Chievo-Atalanta 0-1
Genoa-Chievo 2-1
Chievo-Fiorentina 1-2
Roma-Chievo 1-0
Bologna-Chievo 0-0.

Serie A: Chievo-Milan
Arena: Stadio Bentegodi, Verona
Avspark: Söndag 10/11 kl. 15.00
Kanal: C More Sport och C More Sport HD
Huvuddomare: Daniele Orsato
Övriga domare: Alessandro Giallatini, Giulio Dobosz, Andrea Gervasoni Carmine Russo och Walter Giachero

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen