Sirwan Sharifs tankar efter Ajax matchen

När jag skulle lägga mig och sova så plingade mobilen till och jag såg att jag har fått mail. Jag skulle sova med otrolig många blandade känslor i hjärtat men tack var det denna mail så kommer jag att sova lite bättre. För jag kände “oj, jag är inte den enda som brinner för Milan så mycket att det gör ont”. Detta är vad jag fick läsa, utan någon sorts censur ska jag dela med mig av Sirwan Sharifs mail:

“Sorry, om jag spyr ut massa skit nu men jag behöver ngn att dela mina “Milan tankar” med och vad är bättre än en annan Milanista?

Det här skrev jag efter kvällens match mot Ajax och jag skulle gärna vilja dela med mig detta till dig/er, och helst av allt till ledningen i Milan!

“Hej fotbollsklubben AC Milan!

Enligt mig, så handlar fotboll förutom om glädje, respekt, lagspel också om vad för spelartrupp man som tränare har till sitt förfogande och därefter hur man ”formar/får ut” det bästa från de spelarna så de presterar på plan. T ex så kan inte Milan spela som Barca för de har inte de spelartyperna, vilket många förstår. Men om Milan hade kvicka, tekniska, spelintelligenta spelare tror ni inte att Milan hade spelat en bättre fotboll då? Om Milan hade haft en Borja Valero, en Pjanic, eller varför inte överdriva och ta en Iniesta, en Özil som hade tagit rätt beslut och valt att skjuta/passa vid rätt tillfälle istället för att söka efter en straff/frispark? För med sådana spelare har man bättre förutsättningar och möjligheter att spela lite bättre fotboll eller varför inte gå för vinst mot smålagen på San Siro kanske? Men såna spelare kräver andra ekonomiska muskler. Våra ekonomiska “muskler” fyller i dagsläget Milans utgifter eller snarare Silvios “ekonomiska sanering”. Men så länge dagens trupp i AC MILAN består av sådana (dåliga) försvarare och (ännu sämre) mittfältare och för att inte tala om anfallarna, speciellt Balo, som INTE VILL bli en världsspelare så kommer Milan inte bli ”Grande Milan” igen!

Att Balo ständigt söker efter frisparkar/straffar istället för att fokusera på att stå upp, passa eller ja varför inte skjuta är för mig en gåta!? Killen har talang, så mkt boll i sig men han vill hellre skjuta en frispark/straff istället för att spela fotboll, tragiskt. Sen att Balo är omogen och får gult/rött kort för snack gör ju inte saken bättre. Jag menar om vi t ex tar Zlatan, han snackade/gjorde också en massa skit och fick gula/röda kort, men han la sig aldrig såsom Balo gör, Zlatan har alltid hade en tanke bakom varje grej han utför, varje pass eller skott. Jag hade t o m ”köpt” om Balo ibland fick gula/röda kort om han bara levererade mer på plan, för återigen kapaciteten finns men viljan att bli lika stor och bra som Zlatan finns inte, inte i dagsläget iaf, tragiskt.

Jag vet att Balo/Milan har fått många straffar/frisparkar och visst har många av dem har varit korrekta och lika många av dem tack vare domaren. Men varför ständigt söka efter dem? Varför lägga sig istället för att skjuta/passa när tillfället ges? Varför hoppas på att domaren ska blåsa? Hur kul är det egentligen? Speciellt när det syns så tydligt? Jag förstår mig inte på sådant. Jag minns när spelare som Kaka, Nedved, Sneijder etc kom rättvänt utanför strammårdet och sköt, med vänstern, med högern, placerade bollen snyggt i nät och alla njöt. De spelarna la sig aldrig sådär bara för att hoppas på en frispark/straff. Men den här Balo är bara pinsam. Återigen, speciellt när han har talangen, skotten, kunnandet men ändå vill han liksom inte bli en “Grande Campione”. Jätte märkligt.

Sedan angående Milans tidigare och nuvarande pretentioner så anser jag inte att felet är Allegri utan istället ledningen som har gett den truppen till Allegris förfogande. Jag tycker att ledningen genomförde generationsväxlingen på helt fel sätt, ersättarna var av dålig kvalité, vissa felbehandlades, “kasades” ut etc. Allegri däremot, trots den magra och dåliga truppen fick han Milan att ändå komma 3a förra året, dvs CL kvalplats. Sett till hela förra årets säsong så var det mkt tack vare Sharrawy under hösten och Balo (pga fasta situationer) under våren. Eller så kan man välja att se det som att Milan trots den truppen kom på en 3e plats (endast) pga/tack vare en felaktig straff mot Siena förra året, eller kanske en blandning av allt? Iaf, Milan blev 3a och självklart är det också delvis tack vare Allegri. Sen får man ha i åtanke att Allegri vann med Milan första året som tränare, men då hade Milan mkt bättre spelare såklart, Zlatan, Silva, Cassano med flera och det är just med sådana spelare du vinner titlar, och inte med Nocerino, Muntari, Pazzini, Matri och listan kan göras betydligt längre. Juve vinner med Vidal, Marchisio, Barzagli, Juve vann inte med Poulsen, Zebina och Grygera. Same shit different name. Alltså, det är inte Allegris fel, utan det är truppen som han har till sitt förfogande, den håller inte helt enkelt. Så jag förstår inte de som säger att Allegri är en “dålig/fel” tränare för Milan eftersom han bevisade att han kan ju vinna ligan bara han har “bra/rätt” material. I dagsläget har Allegri/Milan en tyvärr för dålig trupp, på samtliga positioner. Visst vissa håller, men det är inte tillräckligt för att vinna allt. Sen att Milan har många skador och om det beror på Milan Lab, konstiga träningar eller annat kan man inte skylla på match efter match eller år efter år.

Jag är en sann Milanista men detta håller verkligen inte och att vecka efter vecka underprestera så är hemskt, riktigt hemskt. Milan och alla andra lag i Serie A för den delen borde verkligen “härma” Juve och börja om på rätt sätt. Eller varför inte t ex göra som Inter/Moratti gör, dvs säljer klubben och “startar om”. Ny ledning, ev ny arena och ett nytt tänk helt enkelt. Jag må vara kritisk, jag må vara hård, men samtidigt är mina ögon öppna och jag ser det som många andra Milanista också ser. Det gäller att vara ärlig och inse sanningen. Milan är inte ”Grande Milan” längre men jag är och förblir en Milanista.”

/Sirwan Sharif

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen