Matchrapport: Milan – Lazio: Regnets dominans

Ett Milan som förlorade med 3-2 emot Parma på bortaplan tog ikväll emot det gästande laget Lazio. En match som skulle visa sig vara otroligt ”temporik” och övertygande de första 20 minuterna för Milans del  men sedan förlora allt som ordet tempo står för ju längre matchen pågick.

Som sagt var det en väldigt vaken inledning som dock försvann rätt drastiskt efter att klockan tickat förbi 20 minuter. Regnet fortsatte ösa ner. Spelet förlorade sitt tempo pga det usla vädret avblåsning varannan minut. En rätt händelselös första halvlek med någon chans här och där – inget särskilt märkvärdigt.

Ut stegar 22 man ifrån planen minut 46 dygnsura. Något måste hända i omklädningsrummen.

In kommer ett lite mer vaket Milan. Dock samma passiva Lazio. Lazios inställning var rätt uppenbar. Kamma hem en poäng till Rom var målet.

Det lite mer pigga Milan rullar i stort sett boll i nio minuter innan den förlorade sonen som äntligen återvänt – AKA Kaká får göra ett drömmål.
Kaká som spelat mycket bra i stort sett varenda match han spelat sedan han återvänt förtjänade detta mål om någon. Han hittar sin yta han gillar bäst – strax utanför straffområdet. Med en riktig vacker skruv placerar högerdojan in 1-0 i höger kryss. Målet som fick alla Milanisti världen över att skrika sig hesa.

Euforin var total. Sorgen var minimal. Kaká är tillbaka. På riktigt. Ett mer självsäkert Milan stegar nu fram och Balotelli var nära mål ett par gånger. Dock lyckades de rödsvarta aldrig få bollen förbi Marchetti som för övrigt gjorde en bra match.

Det passiva Lazio fortsätter att trycka på dock utan resultat. TILLS minut 72. Den kvicke Candreva drar sig ut på vänsterkanten och får till ett fint inlägg som Michaël Ciani lätt nickar i backen och studsar upp bakom Gabriel. 1-1 står resultatet. 1-1 förblev resultatet.

I matchen som helhet var det en riktigt dålig spelad match. Milan inledde imponerande första tjugo men tappade allt. Lazio stegade aldrig riktigt fram och stora spelare som Klose och Hernanes var i stort sett osynliga. 1-1 slutar matchen.

Milans otroligt taskiga form fortsätter. Lazio drar nöjt med sig en pinne hem till huvudstaden.