Matchrapport Ajax 1-1 Milan: Balotellis straff räddade poäng

Det var dags för den andra omgången i årets Champions League och Milan gästade Ajax i Amsterdam. Matchvinnaren från Sampdoria-matchen, Valter Birsa skadade sig under uppvärmningen och Andrea Poli fick hoppa in istället.
Ajax tog kontroll direkt i första halvlek och rullade boll medan Milan tittade på. Försvaret var väldigt lågt och man tillät Ajax rulla på, efter 25 minuter var bollinnehavet 76-24 till Ajax fördel. Trots att holländarna dominerade bollinnehavet lyckades man inte skapa några riktigt farliga målchanser, med andra ord så var första halvlek väldigt händelsefattig.
De få gångerna Milan fick tag i bollen stoppades man omgående av Ajax som började rulla boll igen. Milans första “anfall” kom i den 30:e minuten (!) då Constant misslyckades med ett inlägg från vänsterkanten.
I 35:e minuten fik Ajax frispark till höger om Milans straffområde, ett bra skott som Abbiati räddade.
Första halvlek slutade 0-0.

Milan öppnade andra halvlek på ett positivt sätt. Man pressade agressivare och hade mer boll. Man började även att anfalla.
I 48:e minuten skapade man sin första målchans. Robinho hittade Constant på vänsterkanten som i sin tur spelade vidare till Montolivo som avslutade, skottet räddades av Cillessen.
Milan fortsatte att anfalla, främst genom långbollar på Balotelli. I 51:a minuten ordnade Super Mario en frispark som han dock sköt i muren.
Ajax första anfall i andra halvlek kom i 55:e minuten då De Jong (inte Nigel) nickade rakt på Abbiati.
I 59:e tacklade Balotelli ner Van Rhijn bakifrån och blev varnad, mycket onödig tackling. Balotelli testade ett skott i 62:a minuten som Cillissen tippade i ribban.
Andra halvlek var jämn då båda lag, framförallt Milan, anföll – dock utan några superheta chanser.
Allegri gjorde sitt första byte i 80:e minuten då Matri ersatte Robinho. Tre minuter senare (minut 83) kom andra bytet då Emanuelson ersatte Poli, offensivt byte.
Emanuelson blev involverad direkt då han spelade fram Balotelli,skottet räddades återigen av Ajaxmålvakten.
I slutet av halvleken skapade Ajax enormt tryck. I 88:e minuten gör man ett mål som korrekt blir bortdömt då Ajaxspelaren tog ner bollen med handen. Minuten senare slarvar Mexés och Zapata i försvaret vilket ger Siem De Jong friläge att skjuta, Abbiati räddar ut till hörna.
Hörnan slås in och där nickar Denswil in 1-0 i 90:e minuten, väldigt oförtjänt. Man kan skylla det på dålig markering eller på Abbiati som inte gick ut och tog den.
I 92:a minuten drar Balotelli ner Van der Hoorn i Ajax straffområde men domaren dömer straff för Milan! Balotelli som missade sin första straff mot Napoli kliver fram. Säkert som vanligt stiger han fram och gör 1-1 i 94:e minuten.