Krönika:Ricky är här för att stanna, denna gång för alltid.

Det är en fin morgon i mitten av september, jag är ledig men jag är tvungen att gå upp då min dotter som är tio månader gammal vill leka. Nu när hon tröttnat på mig så känner jag för att skriva av mig lite, dels om matchen ikväll mot Torino, men mest om Ricky Kaká.

Jag kan med ord inte beskriva känslan när Galliani bekräftade att Kaká återvänder hem, det kändes lite overkligt med tanke på alla skriverier om att Ricky skulle komma hem, mercato efter mercato. Men till sist återvände han, och bevisade återigen att han är en Milanista från själen, från en årslön på cirka 100 miljoner kr, till 35 miljoner kr. Bara för att spela i den vackraste tröjan av alla, den rödsvarta.

Sommaren 2009 var ingen höjdare, inte för någon Milanista är jag beredd att säga. Från att på flygplatsen på väg till Confederations cup säga att han för sista gången går ut med och säga att han stannar i Milan, till att någon vecka efter på någon presskonferens med hörlurar på att bekräfta att han är klar för Real Madrid. Det kändes tungt, och det otroligt mycket.

Varför Real Madrid då? Jo, för att det året pumpade staten Madrid, klubben Real Madrid en massa pengar och ville ha dem bästa spelarna på marknaden. Ronaldo, Kaká. Benzema, Alonso etc. Ricky fick en lönehöjning och chans att spela med världsstjärnor på varje position, vilket var en dröm alltså. Men var det verkligen det han ville? Jag tvivlar fotfarande på om han verkligen ville lämna Milan, jag tror att Berlusconi och Galliani såg chansen att öka sin budget när den började dippa neråt och accepterade budet på omkring 60 miljoner euro. Ricky hade inget val, han flyttade, gjorde sitt bästa och resten vet ni.

Fyra år senare, är han tillbaka, sonen av Milano. Det känns som att han aldrig lämnade oss på riktigt, hans själ fans kvar i Milano och Milanello medan kroppen var vilsen någonstans i Madrid. Nu finns han med i truppen mot Torino ikväll och kommer att starta. Han ser pigg och glad ut, spelglädjen är tillbaks och jag tror han har mycket kvar att ge fotfarande trots att han hunnit bli 31 år. En fantastisk ledare både på och utanför plan, en spelare med ett stort hjärta. Med dagens trupp Milan har, en ganska ung trupp så är Ricky den perfekta ledare som har varit med och vunnit allt på klubblagsnivå. Vi alla vet vilka höjder Ricky tog oss till och vi alla vet att han fotfarande sätter skräck i alla motståndare. Fråga bara Heinze och Evra.

Vi lägger Madrid-tiden bakom oss, som om den aldrig existerade och blickar aldrig tillbaka dit.

Nu allt fokus mot matchen ikväll. Torino som slutade på en 16 plats förra säsongen ska absolut inte underskattas på hemmaplan.  De har ett vasst anfallspar i Immobile och Cerci som kan sysselsätta en hel backlinje, så dem ska man hålla ett extra öga på. Milan kommer att gå för seger så klart, men Torino på lika många poäng som Milan hittills och hemmaplan kommer absolut gå för en seger de med.

Se matchen på tv4 sport extra 20:45.

                                                         

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen