Konsten att bara vara en supporter

Två förluster, ett kryss och en vinst. Så ser Milans matchfacit ut efter fyra omgångar i årets upplaga av serie a och milanisti världen över är osäkra på sina känslor. Älska eller hata? Stötta eller bojkotta? Skylla på spelarna eller skylla på tränaren?

Det är klart vi får vara sura, detta är inte vårt Milan som vi känner det. Vårt Milan ska inte ligga på fyra poäng efter fyra matcher, vårt Milan ska inte ha ett svajigt försvarsspel och framför allt, vårt Milan ska aldrig någonsin räknas bort i kampen om Scudetton.

Men, det är när vi tjurar så mycket att vi nästan glömmer innebörden av ordet supporter som vi måste stanna upp och fundera lite. Supporter… Support… Stöd? Där har vi det. Det är vi supportrar som ska stötta och älska vårt lag, oavsett i vilken form de befinner sig.

Ordet medgångssupporter är högst aktuellt i dessa tider och innebär för mig en person som älskar när det går bra och hatar när det går dåligt. Vi får inte låta dessa personer dra ned oss med dem. Vi måste hålla oss ovanför ytan, där vi fortfarande vågar hoppas, tro och älska.

Sedan har vi de lite mer sällsynta motgångssupportrarna som, återigen enligt min uppfattning, lägger ner hjärta och själ i klubben när det går dåligt, men drar sig tillbaka när det går bra. Motgångssupportern anser sig inte behövd när laget i fråga är på topp.

Någonstans där emellan gäller det att hitta balansen. Vi måste våga tro på våra rödsvarta hjältar i dessa tuffa tider, våga hoppas på bättre dagar och alltid älska vår klubb inifrån djupet av hjärtat. Med facit i hand från förra säsongen så vet vi att det “omöjliga” i vårt läge just nu – att avsluta säsongen i toppen, är fullt möjligt om vi bara vågar tro.

Vi måste även fortsätta tro, hoppas och älska med samma passion när det går bra. Tro på att vi kommer fortsätta vara starka, hoppas på att vi lyfter Scudetton i vår och älska djupt inifrån. Det är då vi blir bra supportrar, utan krusiduller. Jag säger inte att det är lätt att bara vara en supporter… Det är en konst.

Avanti Milan, i med- och motgång!

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen