Införrapport: AC Milan – Napoli

Imorgon smäller det på Sansiro. Det är säsongens första riktiga svåra test för Milan när det nya, förstärkta Napoli kommer på besök. Till skillnad från Milan så har Napoli startat säsongen riktigt starkt, de har tagit hem alla poäng under de tre första omgångarna och ligger i topp tillsammans med Roma. Inte minst så besegrade dem fjolårets Champions League finalister Borussia Dortmund hemma på San Paolo-stadion. Milan har startat säsongen nästan lika uselt som förra, första omgången besegrades vi av Verona, sedan besegrade vi Cagliari och nu senast spelade vi lika mot Torino efter mål av Balotelli på straff i 96″ spelminuten. Spelet som Tassoti påpekade har inte alls fungerat och vi lyckades att ta oss vidare från CL-kvalet utan att riktigt övertyga. Men vi ska inte vara allt för negativa, vi har absolut en tillräckligt bra trupp för att utmana om titeln. Även om vi är snabba på att bedöma spelarna som inte tillräckligt bra så fort spelet inte fungerar. Vi har bra spelare, vi måste bara få till lagspelet, alla måste fungera, ingen kan göra allt. Det är en uppgift för Allegri, han behöver repetera andra delen av förra säsongen och det måste ske redan nu. För vi alla vet att vi kan göra stor matcher, vi kan stå upp och få våra motståndare att se dåliga ut. Vi gjorde en grym andradels säsong och vi skruvade ner FC Barcelona på Sansiro. Vi är Milan, vi kommer alltid tillbaka så räkna aldrig ut oss.

På frågan om vilka som är favoriter svarade Benitez: “Det finns ingen favorit imorgon.”
En reporter på Milanello frågade Allgeri vad han tyckte om att media ser Napoli som favoriter svarade Allgeri: “Jag förstår inte hur Napoli kan vara favoriter när de möter Milan på Sansiro.”

Uttagen trupp:
MILAN: Abbiati, Amelia, Coppola, Abate, Constant, Mexes, Vergara, Zaccardo, Zapata, Birsa, Cristante, Emanuelson, De Jong, Muntari, Nocerino, Poli, Balotelli, Matri, Niang, Robinho.
NAPOLI: Rafael, Reina, Colombo, Albiol, Britos, Cannavaro, Fernandez, Armero, Behrami, Dzemaili, Hamsik, Inler, Maggio, Mesto, Zuniga, Callejon, Mertens, Higuain, Insigne, Pandev, Duvan.

Förväntade startelvor:
MILAN: Abbiati, Abate, Zapata, Mexes,Constant, De Jong, Nocerino, Muntari, Birsa, Balotelli, Niang
NAPOLI: Reina, Maggio, Albiol, Cannavaro, Armero, Behrami, Dzemaili, Callejon, Hamsik, Pandev, Higuain

Otillgängliga spelare:
MILAN: De Sciglio, Silvestre, Bonera, Saponara, Montolivo, El Shaarawy, Pazzini och Kaká.
NAPOLI: –

Spelare att hålla extra koll på:
-Hamsik, Insigne och Higuain

Senaste matcher:
MILAN:
Milan-Celtic 2-0
Torino-Milan 2-2
Milan-Cagliari 3-1
Milan-PSV Eindhoven 3-0

NAPOLI:

Napoli-Borussia Dortmund 2-1
Napoli-Atalanta 2-0
Chievo Verona-Napoli 2-4
Napoli-Bologna 3-0

 

Matchinfo

– Serie A: AC Milan – Napoli
Arena: San siro
Avspark: Söndag 22 september kl. 20.45
KANAL: Tv4 SportXtra

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen