Allegris presskonferens inför Torino: Får inte tappa fler poäng

Tränare Massimiliano Allegri pratade med pressen inför matchen mot Torino.

– Kaká är i bra fysisk form och tränar med mycket entusiasm. Jag tror att han kommer vara lite nervös inför sin debut imorgon men det är normalt eftersom han saknar matchträning – som dock kommer med tiden.

– Det var ett rent nöje att äta lunch med Barbara Berlusconi. Jag är väldigt glad över att ha en nära kontakt med klubben och att ägarskapet alltid är nära och stöttar, som Presidenten och Barbara förra året. 

– Jag måste fundera över startelvan, det kvittar om det är Balotelli, Matri eller någon annan. Jag får avvakta tills ikväll eller i morgon bitti innan jag tar beslutet. Vi har många bra anfallare, även om jag ser Kaká som en mittfältare. Det är bra att ha friska anfallare då försvararna inte är det.

– Jag måste tacka Zaccardo för att han inte accepterade några av de erbjudanden han fick eftersom jag då varit tvungen att ställa upp med en mittfältare som högerback. Zaccardo har mer erfarenhet. Mexés och Zapata kommer spela med antingen Emanuelson eller Constant på vänstersidan. Vergara är lite efter de andra. Han måste lära sig det italienska spelet.

– Torino är ett tufft lag och Venturas lag brukar sakta ner matcherna. Vi riskerade mycket mot dem hemma förra säsongen i en avgörande match för Champions League platsen, så vi måste vara försiktiga och inte upprepa misstagen. 

– Kaká är hungrig på att komma tillbaka och visa att han fortfarande har mycket att ge. Han är en trevlig kille. Han tillbringar dagarna på Milanello för att träna och ta hand om sig själv. Han är en förebild för andra spelare. Han har stora kvalitéer tekniskt och dessutom en väldigt vass acceleration. Hans fotbollskvalitéer är mycket högre än medelmåttiga, han är ett mycket bra köp för klubben.

– Robinho är spelklar och i bra form. Vi har det bra i anfallet. Jag måste välja vem som ska starta och jag är väldigt lugn över det.

– Balotelli gjorde det bra för Italien i tisdags. Han är en ledare. Matri har andra kvalitéer, han liknar mer Pazzini.

– I matchen mot Verona hade vi en Champions League match framför oss som orsakade spänning. Nu är laget mer avslappnat. Och eftersom transferfönstret är stängt är spelarna lugnare. Vi har ett stort år framför oss. Vi är tre poäng bakom topplagen så vi måste vinna tillbaka dem och inte tappa fler på vägen. 

– Trots det Prandelli säger tycker jag inte El Shaarawy har något problem. Han har spelat nästan alla matcher såhär långt och när man är i ett stort lag kan man inte vara rädd för konkurrens, det borde bara motivera en ytterligare. Under första året hade vi Ibrahimovic, Pato, Robinho och Cassano. Två spelade och två satt på bänken. El Shaarawy måste hålla sig lugn eftersom han har mitt förtroende. Förra året startade han bra men hamnade sedan i en svacka, men han spelade alltid bra och offrade mycket för laget. Vi ska inte glömma att han kritiserades efter att bara gjort 1 mål på 28 matcher. Han behövde tid för att finna balans och mot Cagliari gjorde han det bra när han byttes in. Konkurrens är lika bra för honom som för alla andra.  

– Alla spelares karaktärer förändras med åren. Du mognar och du tänker mer i mitten av banan. Kaká är väldigt viktig, inte bara för fansens entusiasm, utan även i omklädningsrummet. Han måste hjälpa laget genom att kanske spela mer som en mittfältare. Fysiskt mår han bra, men han måste spela matcher för att komma i matchform.

– Jag tror det är vanligt för alla tränare att vilja vara förbundskapten. Nu är jag i Milan och det är här jag vill stanna. Prandelli har jobbet nu och har ett VM framför sig. Jag tror inte det kommer bli några ändringar. 

– Sedan den 6 januari har laget släppt in 12 mål, varav 3 var straffar. Vi måste minska på misstagen som vi gjort, som mot Verona och målet vi släppte in mot Cagliari. Det är misstagen vi lätt kan slippa. Jag har väldigt pålitliga spelare i försvaret och det är inte lätt att hitta bättre. 

– Vi spelar med tre stycken i anfallet, eller kanske två med en bakom, men det förändrar ingenting. Problemet är att vi möter ett lag som saktar ner spelet. 

– Kaká är en väldigt intelligent spelare som kan koppla ihop mittfältet och anfallet. 

– Cerci är en bra spelare. han är mycket teknisk och har en grym vänsterfot. Han är en väldigt farlig spelare, vi får passa oss i morgon.

– Balotelli är alltid med i tidningarna och den senaste tiden har det varit av bra anledningar då han spelat bra för Italien. El Shaarawy måste hitta sin balans efter det fantastiska fjolåret han hade.

Källa: Ac Milan

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen